Τρεις φορές ακούστηκε η φράση «Χάϊλ Χίτλερ» κατά την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα της Βουλής μετά το επεισόδιο με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, που τηρείται από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, η φωνή που επαναλαμβάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό ανήκει σε βουλευτή.

Μετά την έντονη σύγκρουση του Γιάννη Δραγασάκη με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο και την αποβολή του τελευταίου, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να αποχωρήσει σύσσωμη από την αίθουσα.

Αφορμή της σύγκρουσης, η δύο φορές προσφώνηση προς τον Αλέξη Τσίπρα ως «Μίστερ Αλέξης» από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Π. Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

– Ηλιόπουλος: Πείτε μου τι είναι προσβλητικό.

– Δραγασάκης: Σας παρακαλώ συνεχίστε με την ερώτησή σας αλλιώς θα εφαρμόσω τον Κανονισμό της Βουλής και θα σας στερήσω τον λόγο και θα σας αποβάλλω

– Ηλιόπουλος: Το Mr. Alexis είναι προσβλητικό;

– Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. φρούραχο να έρθει στην αίθουσα, ή θα αναπτύξει ο κ. Ηλιόπουλος την ερώτηση του ή θα του στερήσω τον λόγο.

– Ηλιόπουλος : Τι είναι αυτά που λέτε. Φέρτε τον φρούραχο και όποιον θέλετε.

– Δραγασάκης: Δεν θα συμπεριφέρεστε στην Βουλή σαν συμμορία.

– Ηλιόπουλος Εσείς και το απόκομμά σας είναι συμμορία… Αντε βρε ξεφτιλισμένοι. Είστε ξεφτίλες. Αν θέλετε να παλέψετε για το Δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλέψουμε για το Ελληνικό τόξο. Καθίστε κάτω κ Πρόεδρε

– Δραγασάκης: Σας αφαιρώ τον λόγο.

– Ηλιόπουλος: Αφαιρέστε ότι θέλετε. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την αίθουσα.

– Δραγασάκης: Να μην ακούγεται το μικρόφωνό του. Φύγετε για να μην σας διώξω με άλλο τρόπο αφου δεν σέβεστε τον Κανονισμό.

– Ηλιόπουλος: Θα αποδείξουμε ποσο ξεφτίλες είστε. Αλήτες!

– Δραγασάκης: Το προεδρείο επιβάλει την μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και την αποβολή από την αίθουσα

Τελικά, ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή: «Συριζαίοι φώναζαν το Χάϊλ Χίτλερ»

Από την Χρυσή Αυγή εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν «συκοφαντίες» τα περί επίκλησης του Χίτλερ εντός της αίθουσας και υποστηρίζουν ότι την επίμαχη φράση φώναξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση «Χάιλ Χίτλερ» ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση».

Κοντονής: Γκαιμπελική προπαγάνδα – Μου προσάπτουν φανταστικές κραυγές και λόγια

«Οι εραστές του ναζισμού στην ελληνική κοινωνία, λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε στη Βουλή η σύνταξη από στελέχη τους κειμένων εξυμνητικών προς τον Αδόλφο Χίτλερ και τα ίδια στελέχη τα χαιρέτισαν σαν καρπό της νιότης τους, επεχείρησαν σήμερα με μεθόδους γκαιμπελικής προπαγάνδας να με συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος μου σύμφωνα με τη θεωρία τους ότι \”όλο και κάτι θα μείνει\”» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

«Την ίδια μέρα που επιτέθηκαν στο Προεδρείο της Βουλής κατά τρόπο προσβλητικό και απολύτως αντίθετο στον Κανονισμό της Βουλής και την πολιτική ηθική, που μίλησαν χυδαία για τον Πρόεδρο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έρχονται να μου προσάψουν φανταστικές κραυγές και λόγια, τα οποία ταιριάζουν και απορρέουν από αυτούς τους ίδιους. Οι ανακοινώσεις τους τους αποκαλύπτουν» σημειώνει.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τη δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αναφορά στον Χίτλερ στη Βουλή μιας χώρας που έχει μαρτυρήσει από τον ναζισμό και κάθε αντίθετη παρουσίαση των γεγονότων από την Χρυσή Αυγή βγαίνει κατευθείαν από τον βούρκο της γκαιμπελικής προπαγάνδας» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook