Υλικά

• 200 γρ. κουκιά
• 500 γρ. χοχλιούς
• 160 γρ. ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Αλάτι & πιπέρι
• Χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Απο το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα κουκιά στο νερό να μαλακώσουν.

Τα προβράζουμε σε κατσαρόλα για 15 λεπτά και τα αφήνουμε κατα μέρος.

Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι και λίγο ξύδι και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά.

Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τους χοχλιούς, βάζουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 15 λεπτά.

Ακολούθως ρίχνουμε και τα κουκιά,το φρέσκο κρεμμυδάκι,το μάραθο, αλάτι,πιπέρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά. Τελειώνοντας προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και διορθώνουμε αν χρειάζεται τη γεύση.