Το Δ.Σ. του ΑΟΑΝ με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση της ομάδας από τη διαιτησία στους αγώνες με τον Ζαρό και την Ιωνία 2000.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Το Δ.Σ. του σωματείου μας ως έχει ως πάγια τακτική να μην σχολιάζει τις διαιτησίες και τυχόν λάθη τους που πολλές φορές είναι ανθρώπινα.

Όμως διαιτησίες από (αξιολογημένους) διαιτητές όπου φάλτσα σφυρίγματα χειρουργικής ακρίβειας στερούν την νίκη από την καλύτερη ομάδα εμείς σαν διοίκηση θεωρούμε καθήκον μας να προστατέψουμε τους παίκτες.

Από τα video και των δυο αναμετρήσεων τα οποία μέσω του φιλόξενου site του ΑΝΑΤΟΛΗ sport είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο μπορεί ο κάθε καλόπιστος φίλαθλος να καταλάβει τι εννοούμε.

Θεωρήσαμε (εσφαλμένα) ότι μετά το έκτρωμα που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα στον Τελικό του Κυπέλου και αφορούσε την διαιτησία (πράγμα που παραδέχονται και οι αγνοί φίλαθλοι της Κυπελλούχου) κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο και οι ιθύνοντες θα προέβλεπαν τέτοια φαινόμενα τουλάχιστον να αποτρέπονται από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Χθες όμως καθώς και την Κυριακή γίναμε στο ίδιο έργο θεατές με την διαιτησία να έχει τον αρνητικό ρόλο στην ροη των αγώνων φροντίζοντας για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων.

Αυτές οι πρακτικές πρέπει να γνωρίζουν ότι διώχνουν τους παράγοντες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταδικάζοντας το στην πλήρη απαξίωση.

Ζαρός-ΑΟΑΝ: Σε ένα παιχνίδι όπου είχαμε την καθολική υπεροχή ο Κος Ντοκάκης και οι βοηθοί του στην μοναδική επιθετική προσπάθεια του Ζαρού στο α΄ ημίχρονο δεν είδαν ότι ο παίκτης πήρε την μπάλα με το χέρι με αποτέλεσμα στην συνεχεία της φάσης να γίνει το πέναλτι που μας στέρησε τους βαθμούς.

ΑΟΑΝ- Ιωνία2000: σε αυτό το παιχνίδι ο κος Μουρτζάκης και οι βοηθοί του ήταν ωσεί παρών. Δεν είδαν το καθαρό οφσάιντ, δεν είδαν ούτε το φάουλ του επιθετικού στον τερματοφύλακα του ΑΟΑΝ στην φάση του γκολ.

Όταν επιτέλους αποφάσισαν να συμμετέχουν στο παιχνίδι μάλλον τους θάμπωσε ο ήλιος και πάλι σε δυο επιθετικές ενέργειες της ομάδος μας δεν είδαν ούτε το χέρι το αμυντικού των φιλοξενούμενων ούτε το καθαρό σπρώξιμο στον Συσκάκη εντός περιοχής.

Είναι απορίας άξιο φυσικά ότι ο επόπτης γραμμών και στο παιχνίδι Ιωνια2000- Ψηλορείτης και ΑΟΑΝ-Ιωνία2000 ήταν ο κος Δασκαλάκης ο οποίος ανάμεσα σε τόσους αξιολογημένους διαιτητές που διαθέτει η Κρήτη ήταν ο (μοναδικός) που άξιζε να παίξει σε 2 συνεχόμενα παιχνίδια της ίδιας ομάδας σε διάστημα μόλις 3 ημερών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμπτώσεις ή αρρωστημένη συνήθεια μη αποδεκτή από κανένα φίλαθλο.

Οι παραπάνω (κύριοι) καλό είναι να αρχίσουν να σέβονται τουλάχιστον τα παιδία που χύνοντας τον ιδρώτα τους στα γήπεδα των ερασιτεχνικών κατηγοριών ευελπιστούν οι όποιες προσπάθειες τους να μην ακυρώνονται από τα μεγαλεπήβολα σχεδία κάποιων επαγγελματιών παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιθυμούμε δε η Ε.Π.Σ. Λασιθίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει όλα τα σωματεία του Νομού μας από τέτοιου είδους πρακτικές που δεν αρμόζουν στο Αθλητικό Πνεύμα.

Ο Α.Ο.Α.Ν είναι μια ιστορική ομάδα και το Δ.Σ. της δεν ζητά ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά σεβασμό στο Σωματείο και στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις, κατανοώντας το βάρος της φανέλας που φορούν και τι αντιπροσωπεύει. Διαιτησίες λοιπόν τύπου Μουρτζάκη και Ντογκάκη δεν τους αξίζουν και καταδικάζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα διαρκή Μεσαίωνα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook