Η γενιά των μεσήλικων Ευρωπαίων είναι πεπεισμένη ότι η σύνταξή της θα υπολείπεται κατά πολύ αυτή των γονιών της, σύμφωνα με έρευνα της Aegon.

Στην έρευνα, οι Κινέζοι εμφανίζονται ότι είναι οι πιο αισιόδοξοι από όλους για την σύνταξή τους, με τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Ούγγρους να εμφανίζονται ως οι πλέον απαισιόδοξοι.

Επιπλέον, οι Κινέζοι στην πλειονότητά τους υπολογίζουν ότι θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν στα 55 τους χρόνια και ότι θα είναι σε καλή φυσική κατάσταση ώστε να απολαύσουν τη σύνταξή τους για πολύ καιρό.

Οι Αμερικανοί, στην ίδια έρευνα εμφανίζονται σίγουροι ότι θα απολαύσουν τα χρόνια της συνταξιοδότησής τους ενώ οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για τη μοναξιά που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα τους, μετά την απόσυρση από την παραγωγική διαδικασία και την ενεργό δράση.

Περισσότερο ανήσυχοι δηλώνουν, για το μέλλον τους, οι πολίτες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης σε αυτήν την έρευνα που διενεργήθηκε σε 12 χώρες και σε δείγμα 12.000 ερωτηθέντων, που βρίσκονται σε απόσταση δεκαετίας από τη σύνταξη.

Ο μεγαλύτερος φόβος όλων – πλην των Κινέζων – είναι το ενδεχόμενο να μην έχουν δουλειά τα παιδιά τους και η σύνταξη, που υπολογίζουν ότι θα είναι μικρότερη της τρέχουσας, να μοιράζεται σε αυτά και τα εγγόνια τους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook