Απαγορευτικό απόπλου για άσχημα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η ΕΜΥ σήμερα το πρωί για την περιοχή των Σφακίων, με ανέμους Ν – ΝΑ τοπικά 7-8 μποφόρ.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που τραβήχτηκε το πρωί στο Λουτρό, στην θάλασσα δεν υπάρχει ίχνος κύματος.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής παραπονούνται καθότι δεν υπάρχει καραβάκι να μεταφέρει τους επισκέπτες, ενώ λόγω του απαγορευτικού ουσιαστικά είναι κλειστό και το Φαράγγι της Σαμαριάς, που αυτόματα σημαίνει ότι έχουν χαθεί τα έσοδα της σημερινής ημέρας και πιθανόν και της αυριανής, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα.

Και αυτό γιατί μπορεί η Δ/νση Δασών να μην απαγορεύει την είσοδο στο φαράγγι, αλλά μόλις οι επισκέπτες ενημερώνονται πως δεν θα υπάρχει δρομολόγιο στην Αγ.Ρουμέλη, δεν μπαίνουν μέσα.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα μπήκαν στο φαράγγι απο το Ξυλόσκαλο μόλις 70 επισκέπτες, οι οποίοι περπάτησαν για κάποια απόσταση και επέστρεψαν πίσω.

Ωστόσο, όπως θα δείτε παρακάτω, η ΕΜΥ δίνει δελτίο καιρού για μία τεράστια περιοχή στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος, χωρίς όμως να γνωρίζει τα τοπικά φαινόμενα, που μπορεί να είναι διαφορετικά από την γενική πρόγνωση.

\"\"
Η περιοχή 30 που εκδίδεται το δελτίο της ΕΜΥ εκτίνεται σε μία τεράστια γεωγραφική περιοχή

Ένα επιπλέον πρόβλημα που δημιουργείται είναι και ότι διακόπτεται και το δρομολόγιο για την Γαύδο, αποκόπτοντας για μία ημέρα την μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό καθόλη την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, αφού το δελτίο καιρού δίνει απαγορευτικό, ενώ η θάλασσα είναι καλή, με τις συνέπειες στις επιχειρήσεις τους που αναφέραμε παραπάνω.

Μία λύση στο πρόβλημα θα ήταν να ζητήσουν οι τοπικοί φορείς από την ΕΜΥ να εκδίδει ένα ειδικό δελτίο καιρού μόνο για την θάλασσα από τα Σφακιά μέχρι και την Παλαιόχωρα και την Γαύδο, που ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο μετακινούνται χιλιάδες τουρίστες καθημερινά με το καράβι της ΑΝΕΔΥΚ.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook