Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 30 ετών για τη δολοφονία αστυνομικού στις ΗΠΑ εκτίει ο αδελφός του 20χρονου Ολλανδού Cirino Schrijver που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του 12χρονου Ρώσου στην Χερσόνησο Ηρακλείου.

Αυτό αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα “De Telegraaf”, σύμφωνα με την οποία ο αδελφός του Cirino, Lorenzo Schrijver 27 ετών, συνελήφθη το Μάιο του 2007, ενώ ήταν μόλις 21 ετών, στην Πενσυλβάνια για συνενοχή σε δολοφονία.

Όπως γράφει το δημοσίευμα ο νεαρός Ολλανδός ότι είχε φτάσει στις ΗΠΑ για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Όμως συμμετείχε σε μια ληστεία μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στην διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος.

To 2010 πραγματοποιήθηκε η δίκη στο Lancaster και ο Lorenzo Schrijver κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε φόνο τρίτου βαθμού, ληστεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη μεταξύ 30-60 ετών.

\"\"

“Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τις πράξεις μου σε αυτό το έγκλημα, κυρίως στην οικογένεια του θύματος” είπε ο 24χρονος Lorenzo Schrijver στον πρόεδρο του δικαστηρίου προτού του ανακοινωθεί η ποινή, σύμφωνα με τη Lancaster Online.

“Ήμουν δειλός”, φέρεται να είπε ακόμα και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να προχωρήσει και να διδαχθεί απ’ αυτή την εμπειρία.

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα των δύο αγοριών σε χθεσινή της συνέντευξη υποστήριξε ότι ο γιος της Cirino, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση κατά του 11χρονου αγοριού στη Χερσόνησο της Κρήτης, \”είναι αυτιστικός\” και πως “έχει δείκτη νοημοσύνης 60 και μυαλό παιδιού”.

(Με πληροφορίες απο enet.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook