Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, διοργανώθηκε σήμερα Παρασκευή, μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο στο Πεκίνο, με συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών. Ο τίτλος του συνεδρίου ηταν \”Greece – China Business Forum: The New Silk Road\”.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Υλοποιήθηκε δε από το Invest in Greece, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κίνα και το Κινεζικό Επιμελητήριο CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products).

Στο Business Forum του Πεκίνου σήμερα, η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή που απαρτίζεται από 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς από τους πλέον βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας (Ναυτιλία, Τράπεζες, Τουρισμός και Ακίνητα, Αγροτικά προϊόντα και Τρόφιμα, Τεχνολογία, Δομικά υλικά και Εξαγωγική μεταποίηση) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 257 εκπροσώπους από περισσότερες από 135 Κινεζικές επιχειρήσεις από τους αντίστοιχους κλάδους. Μετά τη λήξη του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν 271 κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, με ορισμένες από τις ελληνικές εταιρείες να έχουν προγραμματισμένες ακόμα και 11 συναντήσεις η κάθε μια.Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον των κινεζικών επιχειρήσεων για συνεργασία με ελληνικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στήριξη ενός από τα σημαντικότερα επιμελητήρια στην Κίνα, του CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products) ήταν καθοριστική για την ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση σημαντικών εξωστρεφών κινεζικών επιχειρήσεων. Το CCCME ως ένα από τα λιγοστά εθνικά επιμελητήρια στην Κίνα απαριθμεί σήμερα πάνω από 10.000 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται κινεζικές επιχειρήσεις, ηγέτιδες στους τομείς δραστηριότητάς τους αλλά και μικρομεσαίες εκπροσωπώντας ένα σημαντικό μέρος της αγοράς.

Αύριο Σάββατο στη Σαγκάη θα διεξαχθεί αντιστοίχως διμερές επιχειρηματικό συνέδριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook