Ο Λι Γιουάν εργαζόταν στην εταιρεία Ogilvy & Mather με έδρα το Πεκίνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Έδειχνε χαρούμενος για τη θέση εργασίας, παρότι οι ώρες ήταν απαιτητικές.

Επί ένα μήνα ο 24χρονος εργαζόταν καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τα μεσάνυχτα ή ίσως και αργότερα, ωστόσο δεν διαμαρτυρόταν.

Οι ημέρες περνούσαν, τα σαββατοκύριακα δεν υφίσταντο, καθώς ο Λι Γιουάν έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο του, μέχρι που η καρδιά του... παραιτήθηκε. Ο 24χρονος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του, έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τους Beijing Times και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, καθώς ο άτυχος νέος είναι μόνο ένα από τα θύματα της πολλής δουλειάς.

Άλλωστε, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, χάνουν τη ζωή τους από το στρες που προκαλείται από το φόρτο εργασίας, τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι ετησίως.

Οι συνάδελφοι του 24χρονου κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν σταματούσε να εργάζεται, μέχρι που ένα απόγευμα κατέρρευσε.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το θάνατο του υπαλλήλου, ωστόσο αμφισβήτησε την αιτία του θανάτου, αναφέροντας με ένα tweet ότι ενδέχεται ο νεαρός να αντιμετώπιζε ήδη πρόβλημα υγείας, χωρίς να το γνωρίζει και τονίζοντας ότι «δεν πέθανε από την πολλή δουλειά».

Παρά τα όσα ισχυρίζονται στην εταιρεία, η τραγωδία αυτή έρχεται να αποκαλύψει το φαινόμενο με τους θανάτους από την υπερβολική εργασία, ενώ ήδη στην Ιαπωνία ανάλογα περιστατικά είναι γνωστά ως «karoshi», το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «θάνατος από την πολλή δουλειά».

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι εργαζόμενοι είναι αϋπνία, ανορεξία και πόνοι στην κοιλιακή χώρα...


protothema.gr