Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση Τσοχατζόπουλου, καθώς ο πρώην υπουργός αντιδρούσε στις ερωτήσεις που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, στέλεχος του ΣΔΟΕ, Νίκο Μαϊτό. Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα, καθώς υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

«Να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, γιατί μπορεί να ακουστούν και πράγματα χειρότερα από εδώ και πέρα. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας. Διατηρήστε όμως την ψυχραιμία σας, για να βοηθήσετε τη θέση σας. Εδώ κρέμεται η ζωή και η ελευθερία σας» συνέστησε στον Άκη Τσοχατζόπουλο ο πρόεδρος του δικαστηρίου Φ.Κατσίγιαννης.

Ο πρώην υπουργός αντιδρούσε στις ερωτήσεις προς τον μάρτυρα Νίκο Μαϊτό σχετικά με την έρευνα της υπηρεσίας του. Ο μάρτυρας, προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, επισήμανε ότι στην περίπτωση της αγοράς του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, που φαίνεται ότι πλήρωνε ενοίκιο για την Αρεοπαγίτου, προχώρησε στην αγορά του σπιτιού στο όνομα της συζύγου του χωρίς να υπάρξει συμβόλαιο ούτε προσύμφωνο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Nobilis, που φαινόταν ιδιοκτήτρια.

«Εάν υπολογίσουμε τις δαπάνες από τότε που αγοράστηκε έως και τότε που πωλήθηκε» είπε ο μάρτυρας, «το σύνολο είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ποια ήταν τα έσοδά του; 650.000 και τα ενοίκια 78.000. Είχε ζημία ο ιδιοκτήτης. 800.000 ευρώ ζημία».

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ κατέθεσε επίσης ότι τιμολόγια για τις επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι είχαν εκδοθεί στο όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, πρόσωπο ανύπαρκτο. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, Παπαλιάκου ήταν το επώνυμο της πρώην συζύγου του αδελφού της Βίκυς Σταματη, Παναγιώτη Σταμάτη και ότι όταν τον ρώτησαν γιατί χρησιμοποίησε αυτό το όνομα «δεν το δικαιολόγησε».

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση ώστε να παρίσταται, αλλά να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Παν.Παναγιωτόπουλος, εφόσον παρίσταται η τακτική εισαγγελέας κ. Αδηλίνη.

Οι στιγμές έντασης συνεχίστηκαν όταν η ένσταση απορρίφθηκε, αλλά ο κ. Κούγιας επέμεινε δηλώνοντας ότι ο τρίτος συνήγορος της κ. Σταμάτη παραιτήθηκε και επομένως στην περίπτωσή της, βάσει του νόμου ζήτησε να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Και το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν του δόθηκε ο λόγος για να ρωτήσει τον μάρτυρα σχολίασε σκωπτικά λέγοντας «τι ποσόστωση στις ερωτήσεις έχω κ. Πρόεδρε».

Νωρίτερα στη διακοπή, όταν ο κ. Κούγιας είπε στον αναπληρωτή εισαγγελέα ότι η ένσταση του είναι δικονομικής τάξης και δεν ενέχει προσωπικό στοιχείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος του απάντησε «να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι».
Παρούσα η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στο δικαστήριο είναι παρούσα, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης, η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, επικαλούμενη λόγους υγείας.

Οι δυο γυναίκες κρατήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους αφού μετήχθησαν στο Εφετείο, καθώς, όπως έχει αναφέρει και στο απολογητικό της υπόμνημα η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Έτσι, η κ. Σταμάτη με τον σύζυγο της κρατήθηκαν σε άλλον χώρο μόνοι τους, ενώ η κόρη του πρώην υπουργού στον χώρο που κρατούνται οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι.

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση του Νίκου Μαϊτού από συνηγόρους της υπεράσπισης.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ