Ο ιστότοπος της εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς δέχθηκε σήμερα επίθεση από μία ομάδα πειρατών του κυβερνοχώρου, η οποία αυτοαποκαλείται «Ηλεκτρονικός Συριακός Στρατός», φέρεται ότι πρόσκειται στην κυβέρνηση της Δαμασκού και είχε επιτεθεί σε πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης πριν από το βρετανικό οικονομικό φύλλο.

«Πολλά μπλογκ της FT και λογαριασμοί της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης επλήγησαν από πειρατές του Κυβερνοχώρου και καταβάλλουμε προσπάθειες για να διευθετήσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας.

Προς το μεσημέρι, το μήνυμα «Ο Ηλεκτρονικός Συριακός Στρατός ήταν εδώ» εμφανιζόταν στην οθόνη όποτε κάποιος προσπαθούσε να συνδεθεί στα ιστολόγια της εφημερίδας.

Στις 15:40 (ώρα Ελλάδας) ένα μήνυμα που προφανώς είχε αναρτηθεί από τους πειρατές σε έναν από τους λογαριασμούς της εφημερίδας στο Twitter, τον FT Technology News, κατηγορούσε το Μέτωπο αλ Νόσρα —μία οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία— ότι «εκτελεί αθώους πολίτες».

Το μήνυμα αυτό μάλιστα προωθούσε τον χρήστη σε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο προβάλλονταν εικόνες από ανθρώπους με δεμένα χέρια και κουκούλες που ξυλοκοπούνταν από μασκοφόρους, οι οποίοι κραύγαζαν ‘Ο θεός είναι μεγάλος’, σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο λογαριασμός στο YouTube έκλεισε αμέσως μετά.

Οι πειρατές είχαν επιτεθεί στις αρχές του μηνός στον ιστότοπο του αμερικανικού σατιρικού περιοδικού Τhe Onion και στα τέλη Απριλίου στον λογαριασμό Twitter του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες, δημοσιεύοντας το μήνυμα: «Δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο, τραυματίας ο Ομπάμα». Είχαν προηγηθεί πολλές άλλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο BBC, στο Sky News Arabia και στην έκδοση του Αλ Τζαζίρα για κινητά τηλέφωνα.

Η ομάδα υποστηρίζει στον ιστότοπό της πως υπερασπίζεται «τον συριακό αραβικό λαό» από τις ενορχηστρωμένες «επιχειρήσεις των αραβικών και δυτικών μέσων ενημέρωσης».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook