Η Δημοτική Παράταξη "Δήμος Ενεργών Πολιτών" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών πολεοδομίας στο Πρώην Δημαρχείο Σούδας

"Η καθυστέρηση κατανομής των υπηρεσιών του δήμου στα πρώην δημαρχεία είναι αδικαιολόγητη. Ο σχεδιασμός δεν είναι συνολικός και πιστεύουμε ότι οι επιλογές για το κτήριο που θα στεγάσει κάθε υπηρεσία , έχουν γίνει περισσότερο με κριτήρια τήρησης ισορροπιών, παρά με ορθολογικά κριτήρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιλογή του πρώην δημαρχείου Σούδας για την στέγαση των υπηρεσιών της πολεοδομίας , την στιγμή που το κτήριο αυτό δεν είναι στην πλεονεκτικότερη θέση μεταξύ των διαθέσιμων κτηρίων για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ παράλληλα δεν επαρκούν οι χώροι για την στέγαση του τεράστιου αρχείου που διαθέτει η υπηρεσία.


Είναι τόσο μεγάλη η πίεση που δέχεται η επί τρία χρόνια διασπασμένη υπηρεσία, που σίγουρα ακόμα και με αυτά τα προβλήματα, οι εργαζόμενοι προτιμούν αυτή την μετεγκατάσταση, από την παράταση της παραμονής τους στους υπάρχοντες χώρους.

Το θέμα της απευθείας ανάθεσης για την εκτέλεση των εργασιών που προτείνεται , μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από την πίεση του χρόνου και είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της ολιγωρίας που έδειξε η δημοτική αρχή στον έγκαιρο σχεδιασμό της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών στα πρώην δημαρχεία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βάμβουκας Αναστάσιος
Κουρούσης Χαράλαμπος
Αλεξανδράκης Νεκτάριος