Μέσα στην επόμενη διετία, η Infiniti σκέφτεται να ρίξει στην αγορά, τόσο μια πολυτελή λιμουζίνα, μεγαλύτερη της Q70, όσο κι ένα crossover, το Q30, στο πλαίσιο ανάπτυξής της.

H Infiniti, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Johan de Nysschen, ετοιμάζεται να κατασκευάσει μια νέα ναυαρχίδα προκειμένου να εισέλθει δυναμικά στις αναδυόμενες αγορές. Μάλιστα στόχος, ως το τέλος της δεκαετίας, είναι να πωλούνται 600.000 μονάδες ετησίως.

Γεγονός βέβαια, το οποίο μοιάζει αρκετά φιλόδοξο, τη στιγμή που σήμερα πουλά μέχρι 170.000 οχήματα κάθε χρόνο.

Πέρα όμως από τη Q70, που εικονίζεται παρακάτω και αποτελεί ως τώρα το ορόσημο (παλαιότερα ήταν γνωστή ως σειρά Μ), η ανάπτυξη της εταιρείας περιλαμβάνει κι άλλα μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο μικρομεσαίο πολυτελές μοντέλο, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan, στο Sunderland της Βρετανίας από το 2015.

\"\"

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις και για ένα σπορ όχημα βασισμένο, είτε στο διθέσιο Emerg-E υβριδικό, που παρουσιάστηκε πέρυσι, είτε στο πρότυπο Essence του 2009.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ο νέος προσανατολισμός της εταιρείας για την κατασκευή και crossovers. Την επόμενη διετία, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να λανσάρει ένα μικρο-μεσαίο crossover, προκειμένου να λάβει μέρος στο «παιχνίδι» της νέας τάσης.

Το νέο μοντέλο, που μάλλον θα ονομάζεται Q30, κατά τον Andy Palmer, επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Audi A3 και το Audi Q3.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι, ότι θα διαθέτει ένα τριμερές ρυθμιζόμενο σύστημα απόστασης από το έδαφος, για να δικαιολογεί την ιδιότητα του crossover. Το Q30 κατά τα άλλα, θα ακολουθήσει τα βήματα των Qashqai και Juke, ως προς τα μηχανικά μέρη.

Εξάλλου ο Palmer υπογράμμισε, ότι, παρά τις ομοιότητες, το Q30 δεν θα είναι ένα αντίγραφο του Nissan Qashqai, αλλά ένα αυτοκίνητο με δική του προσωπικότητα και σχεδιασμό, ενώ θα έχει πιο χλιδάτο στυλ, όπως είναι αναμενόμενο.

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook