Τέσσερεις αλλοδαποί απο Πακιστάν, Μαρόκο και Συρία, συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα  στο αεροδρόμιο \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\” των Χανίων κατέχοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μάλιστα στην μια περίπτωση συνελήφθη και ένας Πακιστανός την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει έναν συμπατριώτη του να ταξιδέψει με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων, στην διάρκεια ελέγχων διαπίστωσαν πως ένας 21χρονος Πακιστανός που – ήταν παράνομα στην Ελλάδα – σκόπευσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Μασσαλία της Γαλλίας, είχε διαβατήριο το οποίο ανήκε σε άλλον και είχε πλαστογραφηθεί, ενώ κατείχε και άδεια παραμονής που είχε εκδοθεί στην…Πορτογαλία.

Μαζί του συνελήφθη και ένας 38χρονος, επίσης Πακιστανός με την κατηγορία πως διευκόλυνε την έξοδο απο την χώρα του 21χρονου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Επιπλέον, απο τους αστυνομικούς του Αερολιμένα, συνελήφθησαν ένας 31χρονος Σύριος , ένας 19χρονος Μαροκινός και ένας 25χρονος Πακιστανός που κατείχαν πλαστά έγγραφα και θα απελαθούν.

Η προσπάθεια αλλοδαπών – που συνήθως διαμένουν παράνομα στην χώρα – να φύγουν αεροπορικώς για άλλη Ευρωπαική χώρα, είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στην τουριστική περίοδο.

Τα κυκλώματα που διακινούν τους παράνομους αλλοδαπούς – κυρίως απο την Αθήνα – φροντίζουν έναντι αμοιβής να τους δίνουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αεροπορικό εισητήριο.

Στην συνέχεια ακτοπλοικώς τους στέλνουν σε περιφερειακά αεροδρόμια στα οποία εκτελούνται πολλές πτήσεις τσάρτερ έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα – λόγω της μεγάλης κίνησης – να μην γίνουν αντιληπτοί.

Μόνο που έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και έτσι πολλοί είναι αυτοί που συλλαμβάνονται λίγο πριν αναχωρήσουν.

Πάντως – λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης της ανεργίας στην Ελλάδα – το φαινόμενο της αποχώρησης των αλλοδαπών, έχει εντατικοποιηθεί κατα πολύ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Ευρωπαική νομοθεσία, εαν ένας αλλοδαπός με πλαστά έγγραφα καταφέρει να ταξιδέψει απο την Ελλάδα σε κάποιο αεροδρόμιο Ευρωπαικής χώρας και εντοπιστεί απο τις εκεί αρχές, αμέσως συλλαμβάνεται και τον επιβιβάζουν στο επόμενο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό απαντά και σε κάποιους που αναρωτιούνται : \”Αφού θέλουν να φύγουν απο την Ελλάδα, γιατί δεν τους αφήνουν;\”.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook