Χωρίς πρόβλημα θα καταβληθούν τελικά ο μισθός και το δώρο του Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς – παρά την απεργία των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – τα τελευταία εντάλματα πληρωμών στάλθηκαν σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Λόγω της τετραήμερης απεργίας που ξεκίνησαν από σήμερα οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκφράζονταν φόβοι ότι θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν οι πληρωμές.

Σύμφωνα όμως με πηγές του ΓΛΚ, πέτυχε τελικά η προσπάθεια τα εμβάσματα να σταλούν νωρίτερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΓΛΚ στον ΟΔΔΗΧ και ζητούν να αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο, στο ενιαίο μισθολόγιο ζητώντας να εφαρμοστεί για αυτούς ειδικό μισθολόγιο, καθώς και στις περικοπές επιδομάτων (κατασκήνωσης) και επιχορηγήσεων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ήδη η καταβολή έχει ξεκινήσει για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, από την 1η Απριλίου, μαζί με την σύνταξη του ίδιου μήνα.

Την Δευτέρα 11 Απριλίου ο ΟΑΕΔ ξεκίνησε την καταβολή του δώρου στους επιδοτούμενους ανέργους και σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Προπληρώνονται επίσης επιδόματα ανεργίας, κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του μήνα. Για τους μακροχρόνια ανέργους προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί και τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 1/5/2011.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου το δώρο του Πάσχα θα λάβουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, όπως και οι αντίστοιχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου θα προπληρωθούν την σύνταξη του Μαΐου οι δικαιούχοι του Δημοσίου.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook