Την ύπαρξη πολυτομεακών και πολυταμειακών προγραμμάτων που θα εκτελούνται από την αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την κυβέρνηση στη σημερινή δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Τοπλού, παρόντος του υφυπουργού Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Όπως ανακοινώθηκε απο την Περιφέρεια Κρήτης "ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για τη νέα προγραμματική περίοδο», είπε ότι ο διάλογος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και η προετοιμασία προχωρεί αποτελεσματικά και ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα θέματα του ΕΣΠΑ, στην παρέμβασή του ζήτησε τη συνεργασία όλων, αυτοδιοίκησης, φορέων για τη νέα προγραμματική περίοδο, ενώ απένειμε τα εύσημα στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία είπε, έχει κάνει σημαντικό έργο, παρουσιάζει απορροφήσεις κονδυλίων και προετοιμάζεται σωστά για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο κ. Βιρβιδάκης αναφερόμενος στις απορροφήσεις κονδυλίων σε επίπεδο χώρας, τόνισε ότι στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 να απορροφηθούν 1,3 δις ευρώ και 4,3 δις συνολικά μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια η προϊσταμένη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής Μαρία Κασωτάκη ανέλυσε την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης 2014-2020 για μια δυναμική και βιώσιμη Κρήτη.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τις παρεμβάσεις των περιφερειακών συμβούλων και τοπικών φορέων."