Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άδικη όπως αναφέρει αλλαγή των συνθηκών εξέτασης στις Πανελλαδικές, των υποψηφίων  με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες την τελευταία στιγμή!

Η δήλωσή του κ. Κριτσωτάκη:

«Το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδιάζει τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και με εγκύκλιο «της τελευταίας στιγμής» και ενημέρωσή τους μόλις την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, τους στερεί τη δυνατότητα σχετικής ευελιξίας του χρόνου εξέτασης, η οποία παρεχόταν μέχρι πρόσφατα.

Πολλοί μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν δυσκολίες κατανόησης οδηγιών, πολλαπλών βημάτων, της μεταφορικής χρήσης της γλώσσας κλπ. και καθώς τίποτα δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι πρόσφατα για αλλαγή στον τρόπο εξέτασής τους, είχαν προετοιμαστεί με βάση τα ισχύοντα.

Η αδικία γι’ αυτά τα παιδιά είναι κατάφορη. Η εξέταση και η βαθμολογία τους δεν μπορεί να δρα «τιμωρητικά» ως προς τις δυσκολίες τους.

Το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα αυτή την εγκύκλιο και τα παιδιά να εξεταστούν με τις προηγούμενες οδηγίες που παρείχαν ευελιξία του χρόνου εξέτασης.»