Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Mercedes αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά της C-Class θα υιοθετήσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τη CLA, με στόχο να αποκτήσει έναν πιο νεανικό χαρακτήρα σε σύγκριση με την υπάρχουσα γενιά.

Όπως είναι φυσικό, οι διαστάσεις του μοντέλου θα είναι αυξημένες, ενώ για χάρη της μείωσης της κατανάλωσης, το βάρος του αυτοκινήτου θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση του βάρους κατά 70 κιλά περίπου).

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014, διαθέτοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα εμφάνιση, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Επίσης, όπως συμβαίνει και με το υπάρχον μοντέλο, η νέα C-Class θα διατίθεται σε σεντάν, στέσιον βάγκον και κουπέ αμαξώματα.

\"\"

Πάνω σε νέα πλατφόρμα

Η νέα Mercedes C-Class -όπως και η C-Class Estate- θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, που θα πατήσει στη νέα πλατφόρμα με την ονομασία MRA. Πρόκειται για το νέο πισωκίνητο πάτωμα της μάρκας, το οποίο θα εξοπλίσει μια σειρά από νέα -και μεγάλα σε διαστάσεις- μοντέλα, μεταξύ των οποίων και τη νέα S-Class.

Χαρακτηριστικό του πατώματος αυτού είναι, ότι θα συμβάλλει στη μείωση του βάρους όλων αυτών των αυτοκίνητων, μαζί φυσικά και με την επόμενη C-Class.

Στο κομμάτι των διαστάσεων, το μήκος της C-Class θα αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά, φτάνοντας συνολικά τα 4.700 χλστ., μεγαλύτερο θα είναι και το μεταξόνιο (2.820 χλστ.), καθώς και το πλάτος (1.810 χλστ.), ενώ στην έκδοση sedan, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα φτάνει τα 485 λίτρα.

Σημαντική διαφορά, σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, είναι και το νέο set-up της μπροστινής ανάρτησης, με τα γόνατα McPherson να αντικαθίστανται από διπλά ψαλίδια, ενώ και η πίσω ανάρτηση, με τους πολλαπλούς συνδέσμους θα αναβαθμιστεί.

\"\"

Κινητήρες με έμφαση στην οικονομία

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες θα δούμε τα νέα μηχανικά σύνολα των Γερμανών, που ντεμπουτάρουν στην ανανεωμένη Mercedes E-Class.

Θα έχουμε λοιπόν το 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 184 και 211 ίππων, ενώ μια νέα εκδοχή του μοτέρ αυτού με πάνω από 250 ίππους, θα εφοδιάζει τη νέα Mercedes C300.

Στην κορυφή της γκάμας θα συναντήσουμε έναν 3λιτρο twin-turbo με 330 ίππους, ενώ για τις AMG εκδόσεις προβλέπεται ένας νέος twin-turbo 4,0 ή 5,5 λίτρων!

Για τους diesel, αρχικός πρωταγωνιστής θα είναι ο 2,2 λίτρων πετρελαιοκινητήρας της μάρκας, ενώ δεν αποκλείεται η Mercedes να κάνει την έκπληξη και να εντάξει και στη νέα C-Class τον καινούργιο 1,6 diesel των 130 ίππων που προέρχεται από τη Renault.

Είναι δεδομένο πάντως, ότι στη γκάμα θα υπάρχει και κάποιος μικρότερος βενζινοκινητήρας, χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε περαιτέρω στοιχεία.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook