Δημοσκοπήσεις φαντάσματα έχουν κάνει αυτές τις ημέρες την εμφάνιση τους στον \”προεκλογικό ουρανό\” των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στα Χανιά.

Διάφορα ονόματα αναφέρονται, ονόματα που ακούμε καθημερινά στις συζητήσεις και που ορισμένοι έχουν αρχίσει να ρίχνουν στην πιάτσα από νωρίς, για να ζυγίσουν δυνάμεις. Ωστόσο κανείς και πουθενά αυτές τις ημέρες δεν διαπίστωσε να γίνεται κάποια δημοσκόπηση, αλλά ούτε και οι γνωστές εταιρίες δημοσκοπήσεων της Αθήνας διεξήγαγαν έρευνα, όπως θέλουν να παρουσιάζουν κάποιες ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα ΟΤΑ.

Βέβαια όταν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πετάνε μία φωτοβολίδα, για να ξεκινήσει το πηγαδάκι και το σούσουρο, για να εξυπηρετήσουν προφανώς τους δικούς τους σκοπούς.

Το σίγουρο είναι πως όταν μιλάμε για δημοσκοπήσεις, αυτές έχουν δείγμα, ημερομηνία διεξαγωγής, μία νόμιμη εταιρία με μητρώο, έχουν ταυτότητα, συγκεκριμένα νούμερα και όπως όλοι γνωρίζουμε, η κάθε δημοσκόπηση ακολουθείται από μία σειρά δεδομένα, που μάλιστα το μέσο που την δημοσιεύει οφείλει να αναφέρει κατά την παρουσίαση της.

Τα δημοσιεύματα που «σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε 1ος ο τάδε, 2ος ο δείνα» και ούτω κάθε εξής, χωρίς καμία ταυτότητα, δεν μπορούν παρά να είναι παραπλανητικά και δεν μπορεί να τα λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη. Να σημειώσουμε επίσης, ότι δημοσκόπηση χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, βάσει του νόμου απαγορεύεται να δημοσιεύεται και έχει μάλιστα πρόστιμο στα ηλεκτρονικά μέσα από 30.000.000 έως 100.000.000 δραχμές, όπως αναφέρει ο σχετικός νόμος του 1998.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook