Το Facebook είχε απαγορεύσει σε μία αμερικανίδα ηλικίας 104 χρόνων την Μαργκερίτ Τζόζεφ να δημοσιεύσει την πραγματική της ηλικία, με την πρόφαση ότι «αυτή είναι η πολιτική του κοινωνικού αυτού δικτύου».

Την αποκάλυψη έκανε η εγγονή της Τζόζεφ, καθώς και ότι εκπρόσωπος του Facebook ζήτησε «συγγνώμη για την γκάφα».

Η Marguerite Joseph ήταν μόλις τεσσάρων χρόνων όταν έγινε το ναυάγιο του Τιτανικού, έζησε την εποχή της μεγάλης οικονομικής καταστροφής του 1929 και βίωσε την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου καθώς και τα γεγονότα που είχαν συγκλονίσει τις ΗΠΑ κατά τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Έχει πέντε παιδιά και 12 εγγόνια, όπως γράφει στην προσωπική της σελίδα. Γράφει ακόμα πως «λατρεύει το χόκεϋ».

Όπως έγραψε η εγγονή της Gail Marlow, η ημερομηνία γέννησης της Μαργκερίτ είναι το 1908. Αλλά όταν το έγραφε αυτό άλλαζε και εμφανιζόταν το 1928…

Υπάρχει ένας όρος στην λειτουργία του Facebook σύμφωνα με την οποία άτομα που ξεπερνούν το 99ο έτος της ηλικίας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Στο κοινωνικό αυτό δίκτυο.

Μπορεί η Μαργκερίτ, να μην ακούει καλά, ούτε να βλέπει, αλλά την προσωπική της σελίδα χειρίζεται η εγγονή της, η οποία απαντά σε όλα τα μηνύματα. Όπως δήλωσε η Μάρλοου στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WDIV-TV, έχει στείλει μήνυμα διαμαρτυρίας στον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, αλλά ουδέποτε πήρε απάντηση.

Πάντως, το Facebook ανακοίνωσε ότι «ζητάει συγγνώμη για το περιστατικό» και ο εκπρόσωπός του Andrew Noyes είπε στο Ασοσιέιτεντ Πρες ότι «η εταιρία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook