Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τις τοποθετήσεις του κατά την επίσκεψη στην Κίνα και τις γενικότερες θέσεις της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι όσο κλείνει συμφωνίες «για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις βαφτίζει \”επενδύσεις\”, η ελληνική οικονομία καταρρέει από τη μνημονιακή πολιτική και η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «το μοναδικό σχέδιο που έχουν για τη χώρα, είναι να τη μετατρέψουν σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη, \”παράδεισο\’ για το εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό κεφάλαιο και \”κόλαση\” για τους εργαζομένους και την πλειοψηφία της κοινωνίας».

Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων για την ανάπτυξη και των δημόσιων αγαθών, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και οι μισθοί πείνας όχι μόνο δεν συνιστούν στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της ανασυγκρότηση, αλλά μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική χώρα».

«Θα αντιστρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις»

Σημειώνεται ότι από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι το κόμμα του θα αναζητήσει τρόπο να αντιστρέψει ιδιωτικοποιήσεις -κυρίως στον τομέα της ενέργειας και του νερού- που τυχόν προχωρήσουν, αφού πρώτα δώσει τη μάχη για να μην περάσουν.

«Έχουμε υποχρέωση, και θα βρούμε τον τρόπο με θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρήσουν, να τις αντιστρέψουμε. Θα δώσουμε τη μάχη να τις ανατρέψουμε, να μην περάσουν. Αλλά ακόμα και αν προχωρήσουν, είναι η απόλυτη δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό, ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και λεηλατημένος δημόσιος τομέας και αδυναμία του κράτους να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες πρόσβασης σε αγαθά όπως είναι το νερό και η ενέργεια είναι έννοιες ασυμβίβαστες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Βολές από το ΚΚΕ κατά Σαμαρά, ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων εξέδωσε την Κυριακή και το ΚΚΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει στο απυρόβλητο «τη συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».

«Από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού και άλλων κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που θα αυξήσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους», τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Ο λαός, υποστηρίζει το ΚΚΕ, «θα έρθει αντιμέτωπος με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με περισσότερη φορολογία και με νέες αυξήσεις σε υπηρεσίες και τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό «να αντιπαλέψει τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για συμπράξεις με ιδιώτες, ενώ επικεντρώνει την κριτική του στο τίμημα της ιδιωτικοποίησης και το πρόσωπο του αγοραστή, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook