Για το θέμα της μείωσης των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός κ. Παπαθεοφώρου:

«Σε καμία περίπτωση δε ζητήθηκε με το έγγραφο που εστάλη στους Περιφερειακούς Διευθυντές να προτείνουν την κατάργηση οργανικών θέσεων ή τον υποβιβασμό ή κατάργηση σχολικών μονάδων, αλλά να αιτιολογήσουν τις προτάσεις που κατέθεσαν».

«Αναφορικά με την οργανικότητα των σχολικών μονάδων της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία όλων των απαραίτητων στοιχείων και ιδιαίτερων συνθηκών που θα συντελέσουν στην τελική διαμόρφωση του σχολικού χάρτη της χώρας για το σχολικό έτος 2013-2014.

Όσον αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012-2013, η Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού όπως κάθε χρόνο, ελέγχοντας άμεσα τα λειτουργικά κενά, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, έχει προβεί μέχρι σήμερα, στην πρόσληψη 4.493 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Πρέπει να σημειωθεί, ότι επιπλέον του ανωτέρω αριθμού, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς και την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων. 3.587 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου: «αναφορικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων αναπληρωτών ωρομίσθιων σχολικού έτους 2013-2014, από την 1-1-2011 έως την 31-12-2016, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι συνολικά μεγαλύτερος από το λόγο 1/5.

Οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για τα έτη 2013 και 2014 περιορίζονται σε 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook