Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μπακού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ και στις συνομιλίες που είχαν επικράτησαν τα ενεργειακά θέματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

Επίσης ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο κ. Σαμαράς επέδωσε στον κ. Αλίγιεφ πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για επίσκεψη στην Αθήνα.

Αντίστοιχα ο Αζέρος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε, μάλιστα, πως όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχε γνωρίσει τον πατέρα του σημερινού Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και ιστορικό ηγέτη της χώρας Χειντάρ Αλίγιεφ ενώ υπογράμμισε πως θα πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο έλληνας πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αζέρος Πρόεδρος. Κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του στο Μπακού ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο και στο μουσείο της πόλης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook