Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το απόγευμα τις εργασίες της με την έγκριση των Θέσεων (16 λευκά) και πλέον, το κείμενο αυτό αποτελεί βάση για συζήτηση που θα εξελιχθεί μέχρι το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει από 10-14 Ιουλίου.

Στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου βρίσκονται και οι «Θέσεις» της Αριστερής Πλατφόρμας η οποία έχει εκφράζει την διαφωνία της με την διάλυση των συνιστωσών, θέμα που επίσης θα αποφασίσει τελικά το συνέδριο. Η Κεντρική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οι εγγραφές νέων μελών θα γίνουν μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και αργότερα αλλά όσοι εγγραφούν μετά τις 10 Ιουνίου δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Με βάση το μέτρο 1:10 οι σύνεδροι θα ανέλθουν γύρω στις 3000. Αν όμως υπάρξει ρεύμα νέων εγγραφών είναι πιθανόν ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Γλέζος: Ενταφιάζει ό,τι δημιουργήσαμε

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Μανώλης Γλέζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο γόνιμος διάλογος, που αναπτύχθηκε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποδεικνύει τα παρακάτω:

Μοναδικός δρόμος μας είναι ότι ο Ενιαίος Φορέας, τον οποίο ίδρυσαν οι πολιτικοί οργανισμοί που σήμερα συναποτελούμε, πρέπει να αποκτήσει μόνο ενιαία δράση, χωρίς ξεχωριστές εμφανίσεις. Όποιος επιχειρεί να αλλοιώσει το πολιτικό σχήμα που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Λαού στις εκλογές, ενταφιάζει ό,τι δημιουργήσαμε».

newpost.gr