Μια χαρά και μια λύπη είχε η 29η αγωνιστική της Β\’ ΕΠΣΧ για τις ομάδες του Αποκόρωνα.
Στο Νιο Χωριό ο Τιτάν με τη νίκη με 2-1 επί του Άρη Βουκολιών εξασφάλιζε την επάνοδό του στην Α\’ κατηγορία, την ίδια ώρα που το ισόπαλο 2-2 της Δάφνης με τους Νέους Χανίων στη Μοναχή Ελιά – σε συνδυασμό και με το 3-4 του Νέου Αστέρα επί του Ιδομενέα – οδηγούσε στον υποβιβασμό στη Γ\’ ΕΠΣΧ του συλλόγου από το Εμπρόσνερο.
Στο ντέρμπι ανόδου πάντως ο Άρης έχει φρικτά παράπονα για τις αποφάσεις του Ούτα και του α\’ βοηθού Γιουματζίδη. Η κισσαμίτικη ομάδα προηγήθηκε στο 45\’ με τον Φραντζεσκάκη αλλά ισοφαρίστηκε στο 58\’ από τον Π. Πετράκη. Ο ίδιος παίκτης χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους με το δεύτερο γκολ του στο 87\’. Βέβαια για τη φάση υπάρχουν πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους, που υποστηρίζουν ότι πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή την είχε διώξει ο Ι. Καραγιαννάκης και λανθασμένα κατευθύνθηκε προς τη σέντρα ο βοηθός Γιουματζίδης. Λίγο νωρίτερα οι ηττημένοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες, αφού ο Γιανναράκης για φάση στην οποία ζήτησε πέναλτι αντίκρισε τη 2η κίτρινη. Ο Άρης υποστηρίζει ότι και παράβαση υπήρχε αλλά και ότι από τη στιγμή που δεν έδωσε το πέναλτι ο ρέφερι ήταν αυστηρή η δεύτερη κάρτα που έβγαλε στον έμπειρο ποδοσφαιριστή. Μετά τη λήξη του αγώνα κόκκινη αντίκρισε και ο Νικολαντωνάκης για εξύβριση.
Στο \”κόλπο\” για την 3η θέση που οδηγεί στην Α\’ κατηγορία σε περίπτωση που ανέβει στη Γ\’ Εθνική η Ιωνία 2000 (είναι πολύ κοντά) μπήκε ξανά ο Φωστήρας. Ο σύλλογος των Αγίων Σαράντα με τρία γκολ του Ν. Παλαθούρα κέρδισε εκτός έδρας με 3-2 την Άμιλλα.
Αντίθετα \”αυτοκτόνησε\” η Θύελλα, φέρνοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική ισοπαλία με σκορ 2-2 στο γήπεδο της Σούδας, αυτή τη φορά με γηπεδούχο τον Ποσειδώνα. 
Την παραμονή του πανηγύρισε ο Νέος Αστέρας μετά το \”διπλό\” με 4-3 επί του Ιδομενέα, ενώ στο μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι ο Χάλης με σκόρερ τους Λενταράκη, Βάλαρη και Νικολιουδάκη (πέν.) νίκησε 3-1 το ΙΝΚΑ.
Ξεκούραστο \”τρίποντο\” απέναντι στον Πλάτανο είχε αυτή την αγωνιστική ο πρωταθλητής Παγχανιακός.

Η βαθμολογία (σε 29 αγώνες)

1.Παγχανιακός 68
2.Τιτάν 64
—————————————-
3.Άρης Βουκολιών 55
4.Φωστήρας 53
5.Θύελλα Καλάθενων 52
6.Χάλης 46
7.Ποσειδών Τσικαλαριών 45
8.ΙΝΚΑ 39
-.Απόλλων 39
10.Νέοι Χανίων 37
11.Άμιλλα 32
12.Ιδομενέας 31
13.ΑΕΚ Χανίων 30
14.Νέος Αστέρας 27
————————————–
15.Δάφνη 22
16.Πλάτανος αποχώρησε

Η επόμενη αγωνιστική (30η-τελευταία)

Πλάτανος-Ποσειδών 0-3 α.α.
Θύελλα Καλ.-Απόλλων
Παγχανιακός-Τιτάν
ΑΕΚ Χανίων-Νέοι Χανίων
Αρης Βουκ.-Άμιλλα
Δάφνη-Ιδομενέας
Φωστήρας-Χάλης
Νέος Αστέρας-ΙΝΚΑ

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook