Υλικά

• ½ κιλό φύλλο για πίτες (κρούστας ή βηρυτού)
• 1 λίτρο πλήρες γάλα
• 360 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
• 3 αυγά
• 2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο γάλακτος
• 180 γρ. ζάχαρη
• Ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
• τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια προσέχωντας να μην ‘’πιάσουν’’ στον πάτο. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι κοσκινισμένο και σιγά-σιγά για να μην κάνει γρόμπους.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα με σκοπό να μην κολλήσει το μίγμα μας και να πετύχουμε μια πηχτή κρέμα.

Μόλις πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα σιγά-σιγά μέχρι να απορροφηθούν και να μας δώσουν μια βελούδινη κρέμα. Ρίχνουμε μέσα και τις δύο κουταλιές φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει.

Σε ατομικά φορμάκια βάζουμε 2-3 κομμάτια απο τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας το φορμάκι και τα φύλλα ένα-ένα. Τα βάζουμε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι άκρες τους να περισσέψουν έξω από το φορμάκι περιμετρικά.

Παίρνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα να καλύψουν τα τοιχώματα του.

Ρίχνουμε την κρέμα μέσα και την απλώνουμε να καλύψει το σκεύος και να είναι σε ίσο πάχος παντού. Πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κανέλα.

Ψήνουμε στους 170° για περίπου 35 - 40 λεπτά και μέχρι να σχηματιστεί από πάνω ενα χρυσοκίτρινο χρώμα και να ψηθεί καλά το φύλλο.