Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια που είχαν εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο 9χρονος Ρούμπεν και ο 7χρονος Τζούλιαν είχαν εξαφανιστεί στις 6 Μαΐου όταν έμεναν με τον πατέρα τους Γερούν Ντένις, 38 ετών, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου. Ο άνδρας είχε αυτοκτονήσει μέσα στο αυτοκίνητό του σε εθνικό πάρκο της κεντρικής Ολλανδίας.

«Ο εντοπισμός (των πτωμάτων) διέλυσε κάθε ελπίδα που υπήρχε», δήλωσε ο Κους Γιάνσεν, δήμαρχος του Ζέιστ, της πόλης στην οποία ζούσαν τα δύο παιδιά.

Εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν εδώ και δύο εβδομάδες στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγοριών.
Την Κυριακή, αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από ορισμένες περιοχές στην κεντρική Ολλανδία, ενώ δύτες ερεύνησαν τις κοντινές λίμνες.

Λίγο μετά το μεσημέρι τα πτώματα των δύο παιδιών βρέθηκαν σε μικρή σήραγγα που ενώνει δύο τάφρους με νερό. Η σήραγγα αυτή βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα νότια από το σημείο που αυτοκτόνησε ο πατέρας τους.

Οι συνθήκες, αλλά και τα αίτια θανάτου τους δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

«Δεν γνωρίζουμε αν ο πατέρας τους έκρυψε τα πτώματα εκεί ή αν βρέθηκαν στο σημείο με κάποιο άλλο τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο Ρούμπεν και ο Τζούλιαν ζούσαν με τη μητέρα τους, μετά το διαζύγιο των γονιών τους το 2008.

Η αστυνομία είχε ανακρίνει παλαιότερα τον πατέρα, θεωρώντας τον ύποπτο για άσκηση βίας εναντίον των παιδιών του.

Πρόσφατα, με δικαστική απόφαση, είχε περιοριστεί το δικαίωμά του να βλέπει τα δύο αγόρια.

Ο Ντένις είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του πως θα έκανε σύντομες διακοπές με τα παιδιά του στο Λουξεμβούργο.

Ο πατέρας άφησε αποχαιρετιστήρια επιστολή, στην οποία όμως δεν ανέφερε τους γιους του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

newpost.gr