Σε δύο σημεία ενδιαφέροντος συνεχίζεται η πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ με θύμα τον μικρό Νικήτα από τη Ρωσία. 

Από τη μια πλευρά στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Δικαστικό Μέγαρο όπου απολογήθηκε στον Ανακριτή ο 20χρονος και από την άλλη το ενδιαφέρον εστιάζεται στην υγεία του 12χρονου που νοσηλεύεται στο Αγλαία Κυριακού στην Αθήνα. 

Ο 20χρονος έφτασε στις 10.00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο και λίγο μετά τις 11 οδηγήθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί. ''Δε θυμάμαι τίποτα'' ήταν τα πρώτα του λόγια.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανακριτή για προφυλάκιση του 20χρονου, σε ειδικό κατάστημα, για να μπορεί να παίρνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα, θα τον παρακολουθεί στο εξής ψυχολόγος γιατί θα βρίσκεται μόνος του, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως της Πεμπτης, όποτε και προσπάθησαν πολίτες να λιντσάρουν εντός του Μεγάρου, τον Ολλανδό ''διασκεδαστή''. 

Στο χώρο για να καλύψουν το ρεπορτάζ, βρέθηκαν τηλεοπτικά δίκτυα από την Ρωσία και την Ολλανδία καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις χώρες καταγωγής των δύο πρωταγωνιστών (φωτογραφίες)
''Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδί είχε μείνει παλαιότερα σπίτι του με την παρακολούθηση ειδικού γιατρού για έναν περίπου χρόνο, αλλά δεν είχε νοσηλευτεί σε κλινική'' τόνισε η δημοσιογράφος Irina Giencen, από το Ολλανδικό κανάλι που καλύπτει τη διαδικασία.

''Το παιδί ήρθε για διακοπές και το έσφαξαν. Όλοι στη Ρωσία πάθαμε σοκ από την είδηση. Η Κρήτη στη χώρα μας είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, σίγουρα οι Ρώσοι προβληματίστηκαν, όμως δε νομίζω να επιρεάσει αυτό τις αφίξεις. Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα αν ο δράστης ήταν Έλληνας'' είπε σε δηλώσεις της η δημοσιογράφος του Ρώσικου καναλιού NTV Julia Gaponova.

Η μάνα του 20χρονου βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή στο οποίο προσκόμισε - όπως έχει ήδη δηλώσει - όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα πιστοποιήσουν ότι ο γιος της είναι αυτιστικός.

Μάλιστα εισερχόμενη στο γραφείο, κρατούσε έναν ολόκληρο φάκελο με ιατρικές βεβαιώσεις για την κατάσταση του γιου της, ενώ συνοδεύεται από τον Ολλανδό Πρόξενο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο 20χρονος πάσχει από μια μορφή αυτισμού, η οποία του στερεί το συναίσθημα.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τον 12χρονο μικρό Ρώσο. Ο μικρός συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σήμερα αναμένεται να είναι κρίσιμη ημέρα καθώς θα εξετασθεί από τους γιατρούς για να διαπιστωθεί αν τα σοβαρά τραύματα που έφερε, όπως η κάκωση στο νωτιαίο μυελό, του έχουν προκαλέσει ακινησία στα κάτω άκρα.

flashnews.gr