Στην εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του προγράμματος Euronet «50/50max – Roll out of 50/50 initiative to unlock energy saving in school and other public buildings – Επέκταση της πρωτοβουλίας 50/50: ‘ξεκλειδώνουμε’ τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζοντας τις δράσεις της για την περιβαλλοντική αφύπνιση των μαθητών αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. 
Το νέο Πρόγραμμα Euronet 50/50 max στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 13 χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε 100 σχολεία καθώς και σε 6 ακόμη δημόσια κτίρια στην Κρήτη, μέσω της αλλαγής της καθημερινής συμπεριφοράς των χρηστών τους. Αποτελεί συνέχεια, εξέλιξη, και επέκταση του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50 -European Network of Education Centers, το οποίο ξεκίνησε το 2009, και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012 από την Περιφέρεια Κρήτης. 
Στις 13 & 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του προγράμματος, καθώς και ανοικτή συνεδριακή εκδήλωση υπό το συντονισμό του κου Martin Eibl, Υπευθύνου Έργου στο Εκτελεστικό Γραφείο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία της ΕΕ.
Στην εναρκτήρια συνάντηση και στην συνεδριακή εκδήλωση συμμετείχαν από την Περιφέρεια Κρήτης, η κα Ελένη Χατζηγιάννη – Συντονίστρια του προγράμματος και η κα Μαρία Κανδηλογιαννάκη – μέλος της Ομάδας Εργασίας.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euronet 50/50 -European Network of Education Centers, είναι υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook