Διακοπές 7.000 μίλια μακριά από τον προορισμό που είχε επιλέξει βρέθηκε να κάνει ένα ζευγάρι Αμερικανών, μετά από μπέρδεμα που έγινε στους κωδικούς των αεροδρομίων.

Η Σάντι και ο Τρίετ αποφάσισαν να φύγουν από το Λος Άντζελες με προορισμό το Ντακάρ της Σενεγάλης με την Turkish Airlines. Ωστόσο, κατέληξαν περίπου 7.000 μίλια μακριά, σε άλλη ήπειρο, στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπλαγκλαντές.

Για την αλλαγή προορισμού ευθύνεται ένα μπέρδεμα που έγινε με τους κωδικούς των αεροδρομίων. Ο κωδικός για το Ντακάρ την πρωτεύουσα της Σενεγάλης είναι DKR, ενώ για την Ντάκα του Μπαγκλαντές είναι DAC.

Μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του, το ζευγάρι επιβιβάστηκε σε λάθος πτήση και συνειδητοποίησαν το λάθος μόλις είδαν το χάρτη της διαδρομής κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Όταν η αεροσυνοδός είπε ότι πηγαίναμε στη Ντάκα, θεωρήσαμε ότι έτσι προφέρεται το Ντακάρ με τουρκική προφορά» είπε η Σάντι.

Όταν το ζευγάρι έφτασε στο Μπαγκλαντές, ενημέρωσε τις τουρκικές αερογραμμές για το λάθος. Τελικά έπρεπε να περιμένουν 12 ώρες στο αεροδρόμιο του Μπαγκλαντές προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι αποσκευές τους έφτασαν στη Σενεγάλη μέτα από δύο ημέρες και οι Turkish Airlines ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Μάλιστα τους αποζημιώσε με δύο δωρεάν εισιτήρια σε οικονομική θέση για όποιο προορισμό θέλουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook