Ιδιώτες που μεταφέρουν παράνομα τουρίστες από και προς το αεροδρόμιο Χανίων για να "βάλουν στην τσέπη" τα κόμιστρα, αποτελεί μεμπτό και δυστυχώς συχνό φαινόμενο.

Το να προχωρά όμως σε μια τέτοια πράξη, άνθρωπος που όχι μόνο εμπλέκεται σε όργανο εκπροσώπησης τουριστικού κλάδου, αλλά αποτελεί και υψηλόβαθμο μέλος θεσμικού φορέα των Χανίων, αυτό πέφτει "βαρύ".

Συνελήφθη επ' αυτοφόρω

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Στο αεροδρόμιο Χανίων έφτασε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια αλλοδαπή γυναίκα που μετέφερε τους τουρίστες από το Πλατανιά.

Η γυναίκα εντοπίστηκε την ώρα που έπαιρνε από τους τουρίστες χρήματα για τη μεταφορά και μάλιστα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αμέσως, η αστυνομία του αεροδρομίου συνέλαβε την οδηγό.

Όπως προέκυψε μάλιστα, η γυναίκα που οδηγούσε το ενοικιαστικό αυτοκίνητο είχε ερασιτεχνικό δίπλωμα.

Φυσικά, εκτός από τη γυναίκα οδηγό που ήταν απλή υπάλληλος, συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ο υπεύθυνος, δηλαδή ο εργοδότης της γυναίκας και ιδιοκτήτης του μεταφορικού μέσου, ο οποίος συμμετέχει σε θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησης.

Τι πιο οξύμωρο να κατέχεις θέσεις μέσα από τις οποίες προασπίζεσαι τα νόμιμα και τα δίκαια των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και όχι μόνο και την ίδια στιγμή να τα καταστρατηγείς;

Απίστευτο

Απ' ό,τι φαίνεται ο συγκεκριμένος θεσμικός δεν έβαλε μυαλό και λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του, επανέλαβε σήμερα το πρωί την ίδια πράξη για δεύτερη φορά (δείτε εδώ)

Χρυσάφι τα παράνομα κόμιστρα

Στην παραπάνω περίπτωση που αναφέραμε, η γυναίκα με το ΙΧ αυτοκίνητο, πήρε από τους τουρίστες για τη διαδρομή Πλατανιάς - αεροδρόμιο Χανίων, 79 ευρώ!

Αντίστοιχα, οι οδηγοί ταξί για τη διαδρομή αυτή χρεώνουν 39 ευρώ.
 
Το παρακάτω περιστατικό αναδεικνύει ακόμα περισσότερο για τι ποσά μιλάμε όταν πρόκειται για παράνομη μεταφορά από ιδιώτες.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες στο αεροδρόμιο Χανίων, ιδιώτης ερασιτέχνης οδηγός εντοπίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Ηλία Καραπατάκη, την ώρα που έπαιρνε χρήματα από τουρίστες τους οποίους είχε μεταφέρει από το Ηράκλειο.

Το ποσό που τους πήρε για τη μεταφορά ήταν 380 ευρώ!
 
Ο ίδιος ο κ. Καραπατάκης που είδε την παράνομη συναλλαγή, ανάγκασε τον ιδιώτη να επιστρέψει επιτόπου τα χρήματα πίσω στους τουρίστες.

Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί, Ηλίας Καραπατάκης: "Έχουμε όλοι οι οδηγοί ταξί τα μάτια μας δεκατέσσερα. Με το παραμικρό που βλέπουμε παράνομη μεταφορά τουριστών καλούμε την αστυνομία."