Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας έδωσε το «πράσινο» φως για την κατασκευή γιγάντιου υδροηλεκτρικού φράγματος, το ψηλότερο στον κόσμο, αναγνωρίζοντας ότι το έργο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε απειλούμενα είδη χλωρίδας και σπάνια ψάρια.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα Shuangjiangkou, ύψους 314 μέτρων, θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Νταντού, στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν από θυγατρική της κρατικής ενεργειακής εταιρείας Guodian Group.

Το έργο, προϋπολογισμού 4,02 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα θα είναι πολύ ψηλότερο από το «Three Gorges», ύψους 185 μέτρων, στον κινεζικό ποταμό Yangtze, και λίγο πιο ψηλό από το φράγμα Nurek στο Τατζικιστάν, ύψους 300 μέτρων.

Το δεύτερο ψηλότερο φράγμα στον κόσμο μετά το Nurek βρίσκεται επίσης στην Κίνα και έχει ύψος 292μέτρα. Πρόκειται για το υδροηλεκτρικό φράγμα Xiaowan στον ποταμό Μεκόνγκ.

Το κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως το γιγάντιο φράγμα θα επηρεάσει τη μετακίνηση σπάνιων ψαριών και την ανάπτυξη απειλούμενων φυτικών ειδών, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων.

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook