Στο Γκρίνουιτς Βίλατζ των Ηνωμένων Πολιτειών, την πόλη από όπου ξεκίνησαν τα πρώτα κινήματα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ένας ομοφυλόφιλος άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός 33χρονου.

Ο Μαρκ Κάρσον, 32 ετών, σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από πυροβολισμούς, κάτι που οι αστυνομικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως έγκλημα μίσους. Εικάζεται επίσης ότι αποτελεί αντίδραση ενάντια στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην έγκριση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Πολίτες δημιούργησαν ένα "ιερό" την Κυριακή στη μνήμη του Κάρσον, αφήνοντας κάρτες, κεριά και λουλούδια, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. "Υποτίθεται ότι εδώ είναι το μέρος όπου θεωρείται αποδεκτό να είσαι ομοφυλόφιλος", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας περαστικός.

Η επίθεση αυτή αποτελεί το 22ο έγκλημα μίσους στην πόλη της Νέας Υόρκης το τρέχον έτος, σε σύγκριση με τα 13 παρόμοια περιστατικά που είχαν λάβει χώρα το ίδιο χρονικό διάστημα τον περασμένο χρόνο, δήλωσε ο Αστυνομικός Επίτροπος, Ρέιμοντ Κέλι. "Είναι σαφές ότι το θύμα δέχτηκε την επίθεση μόνο και μόνο επειδή θεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλος", δήλωσε ο Κέλι στους δημοσιογράφους. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Το θύμα δεν έκανε τίποτα ώστε να ανταγωνιστεί ή να υποκινήσει τον ένοπλο".

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν λίγο αργότερα τον Έλιοτ Μοράλες, 33 ετών, ο οποίος θεωρείται κύριος ύποπτος για την επίθεση και κατηγορείται για τη στυγνή δολοφονία του θύματος.

news.gr