Σκηνές πανικού και φόβου εκτυλίχθηκαν το πρωί σε μια ήσυχη γειτονιά της Σαλαμίνας.

Μια εκκωφαντική έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί στην ταβέρνα «Κουρολίμπιζα» (σ.σ. ήταν κλειστή) είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ανθρώπων.

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή από δύο φιάλες προπανίου και έγινε σε απόσταση τριών μέτρων από εκκλησία η οποία ήταν γεμάτη πιστούς για την κυριακάτικη λειτουργία.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Οι σειρήνες των ασθενοφόρων ηχούσαν ασταμάτητα και ο κόσμος έντρομος προσπαθούσε να αντιληφθεί τι είχε συμβεί.

Η ταβέρνα καταστράφηκε ολοσχερώς. Το Πνευματικό Κέντρο του ναού υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς και τα παρακείμενα κτίρια ή οχήματα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του κ. Γιώργου, το σπίτι του οποίου βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο της έκρηξης:  «Ήμουν ξύπνιος μέσα στο σπίτι, μαζί με τα εγγόνια μου και την νύφη μου που κοιμόντουσαν, ώσπου άκουσα θόρυβο και πετάχτηκα.

Τα μωρά ξύπνησαν αλαφιασμένα. Ο εσωτερικός χώρος γέμισε καπνούς και σκόνη. Τα τζάμια έσπασαν και η κεντρική πόρτα φράκαρε με αποτέλεσμα να βγω έξω με δυσκολία.

Το σπίτι μου έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Δεν έχω παράθυρα και πόρτες, το σπίτι μου έγινε καλοκαιρινό. Κανείς δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη».

Φωτογραφίες από το σημείο:
(Ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα)
(Αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τα μπάζα)


(Ζημιές από το ωστικό κύμα σε παρακείμενα καταστήματα)

Τις συνθήκες διερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ελέγχει το σημείο μαζί με ομάδα της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

zougla.gr
Πηγή φωτό: salamina-press.blogspot.gr/salamis-news.blogspot.gr