Ο αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, παραγωγός, συγγραφέας, συνιδρυτής και μέλος του συγκροτήματος The Doors, Ρέι Μάνζαρεκ, πέθανε χθες Δευτέρα 20 Μαΐου, σε ηλικία 74 ετών, στο νοσοκομείο «RoMed Clinic» του Ροζενχάιμ στη Γερμανία, έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Ρέι Μάνζαρεκ (πραγματικό όνομα Raymond Daniel Manzarek, Jr.), γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1939. Πολωνός στην καταγωγή αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νότια πλευρά του Chicago της πολιτείας του Illinois, καθώς μεγάλωνε έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον πιανίστα Bruno Michelotti και με άλλους.

Ο Ρέι Μάνζαρεκ, μετά τους Doors, κυκλοφόρησε δύο προσωπικά άλμπουμ, ενώ συμμετείχε και σε διάφορα γκρουπ με πιο σημαντικό τους Nite City στους οποίους έπαιζε και ο πρώην μπασίστας των Blondie, Νάιτζελ Χάρισον. Σε συνεργασία με τον Φίλιπ Γκλας, το 1983, ηχογράφησε μία ροκ διασκευή του Carmina Burana του γερμανού συνθέτη Καρλ Ορφ. Έπαιξε μαζί με τον Iggy Pop και έκανε παραγωγή στους Echo and The Bunnymen, της θρυλικής βρετανικής μπάντας του Ιαν Μακ Κάλοκ.

Έγραψε τα βιβλία «Light My Fire: My Life with The Doors» (1998), «The Poet in Exile» (2001) στο οποίο ο Μάνζαρεκ φαντασιωνόταν πως θα ήταν ο κόσμος αν αποκαλυπτόταν πως ο Μόρισον ζούσε για σαράντα χρόνια κρυφά έχοντας πριν σκηνοθετήσει το θάνατο του, και το μυθιστόρημα «Snake Moon» (2006).

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook