Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της πόλης για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», με δύο νέες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα αύριο και μεθαύριο στην πόλη.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή ποδηλατοβόλτα με με συμμετοχή των Ενεργών Ομάδων Ποδηλατιστών της πόλης Critical Mass & Freevox.

Σημείο Εκκίνησης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 19.30 το απόγευμα με τερματισμό κατά τις 21.00 στη Λότζια . Εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα street party με πολύ μουσική από το Μουσικό Κανάλι 105,1 και άλλες εκπλήξεις. 

Προσθέτως, την Παρασκευή στις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Μια γλυκιά σκέψη για την πόλη μου…», από τις 15:30 έως τις 19:00 στον πεζόδρομο από την Βασιλική του Αγ.Μάρκου μέχρι τη Λότζια, όπου θα παρευρεθούν ομάδες από Πρόσκοπους και Οδηγούς, οι οποίοι θα κερνάνε τον κόσμο με γλυκά, με «αντάλλαγμα» να γράψουν στα Πανό που θα υπάρχουν αναρτημένα, μια γλυκιά σκέψη για το Ηράκλειο.

Οι ευχές και οι σκέψεις των πολιτών του Ηρακλείου θα συμπεριληφθούν στο φάκελο υποψηφιότητας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολλά διαδραστικά παιχνίδια από τους Προσκόπους και τους Οδηγούς με τους περαστικούς, ενώ σύγχρονα χορευτικά σχήματα θα ανθίσουν με την παρουσία τους, την εκδήλωση. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομαδική φωτογράφιση. Τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Λάμψη FM 92.9