Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (14:30) στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

H Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα, καθώς αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

Σε εκδήλωση που έγινε με αφορμή την ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον έχει σταθεροποιήσει τη θέση της στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει να βάλουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη με οδηγό τη ναυτιλία και τον τουρισμό αλλά θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον και για άλλους κλάδους.

Για την υλοποίηση των συμφωνιών με την Κίνα αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας συντονισμού, η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος.

Την ομάδα αυτή αποτελούν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ισαΐας και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό Δημήτρης Πτωχός.

in.gr/Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ