Ένας Πορτογάλος αξιωματούχος της Frontex βρίσκεται από το πρωί στα Χανιά, πραγματοποιώντας επαφές και αλλεπάλληλες συσκέψεις για την εφαρμογή του σχεδίου \”Ποσειδών\” για την προστασία των Νοτίων Παραλίων της Κρήτης από ενδεχόμενο \”τσουνάμι\” μεταναστών από την δοκιμαζόμενη Βόρεια Αφρική.

Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), νωρίς το πρωί μετέβει στο κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον λιμενάρχη και στην συνέχεια , μαζί, πήγαν στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Εκεί ο Πορτογάλος αξιωματούχος (στην φωτογραφία τον βλέπετε με πολιτικά ρούχα έξω απο το Αστυνομικό Μέγαρο) είχε μια πρώτη συνάντηση \”γνωριμίας\” με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ.Παραβολιδάκη και με τον Αστυνομικό Δ/ντή Χανίων κ.Μουρτζανό.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Λιμενικό τμήμα Σούδας ενώ αργά το απόγευμα ο  αξιωματούχος της Frontex, θα συσκεφθεί με τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές των Χανίων για τον αρτιότερο σχεδιασμό της επιχείρησης \”Ποσειδών\”.

Το αεροσκάφος της FRONTEX με Πορτογαλικό πλήρωμα, σταθμεύει στο παλιό Αεροσταθμό των Χανίων, ενώ το \”στρατηγείο\” της επιχείρησης φύλαξης των Νοτίων Παραλίων έχει στηθεί στο αεροδρόμιο \”Ι. Δασκαλογιάννης\”

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook