Τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξε, για τρίτη φορά, ο ιταλός εστιάτορας Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο που κινδυνεύει να χάσει οριστικά την επιχείρησή του:

Ο 47χρονος κατάφερε για τρίτη φορά να ανεβεί στον τρούλο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και να κρεμάσει πανό ζητώντας «να σταματήσει η σφαγή», δηλαδή η ευρωπαϊκή οδηγία Μπόλκενσταϊν.

Ο Φινίτσιο είχε ανέβει για πρώτη φορά στις 30 Ιουλίου, για τον ίδιο λόγο, στον τρούλο του Αγίου Πέτρου. Επανέλαβε τη διαμαρτυρία στις 3 Οκτωβρίου, επιμένοντας τότε ότι δεν θα κατέβαινε εάν δεν μιλούσε με τον πρωθυπουργό -είχε ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με δύο υπουργούς.

Ο επιχειρηματίας διαμαρτύρεται κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν που αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών και την αύξηση του ανταγωνισμού.

Φέρεται ότι φοβάται πως θα χάσει το εστιατόριο που διαθέτει σε παραθαλάσσια περιοχή της Τεργέστης, διότι από το 2015 βάσει της ευρωπαϊκής αυτής οδηγίας πρόκειται να απελευθερωθούν οι άδειες κατοχής εμπορικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στην ακρογιαλιά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook