Το θέμα της απαγόρευσης της οπλοφορίας στη Βουλή αναδεικνύεται ως αναγκαίο από στελέχη των περισσότερων κομμάτων. Το ζήτημα έθεσε ευθέως πρώτη η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή και βρήκε στήριξη από τους συναδέλφους της, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που οπλοφορούν μέσα στο Κοινοβούλιο.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε αστυνομικό, ο οποίος εντόπισε το όπλο στο κάθισμα του συνοδηγού, την ώρα που ο βουλευτής έμπαινε με το όχημά του στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής: «Το έχω εδώ γιατί, αν πάει κάποιος να με φάει, να τον φάω πρώτος εγώ…».

Όλο και περισσότεροι είναι οι βουλευτές που εμφανίζονται ενοχλημένοι ή και θορυβημένοι από ανάλογα περιστατικά εντός του Κοινοβουλίου. Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος παραδέχθηκε στο Mega ότι φοβάται ένα θερμό ένοπλο επεισόδιο εντός της Βουλής με τους χρυσαυγίτες, πολλούς από τους οποίους χαρακτήρισε «ψυχικά διαταραγμένους».

Την ίδια ώρα, στο ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου τόνισε: «Εγώ προσωπικά αισθάνομαι μια ανασφάλεια, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχουν άτομα που οπλοφορούν εντός της Βουλής».

Πρώτη έθεσε το θέμα η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή, η οποία ζήτησε τη Δευτέρα με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη «πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου», κάνοντας λόγο για «βαθύτατη προσβλητική πράξη» και επισημαίνοντας ότι «η Βουλή των Ελλήνων κινδυνεύει».

Την ανάγκη απαγόρευσης υποστηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα. Ο α\’ αντιπρόεδρος του Σώματος Γ. Τραγάκης τονίζει πως εδώ και 5 μήνες υπάρχει προφορική εντολή του προέδρου Ευ. Μεϊμαράκη για την απαγόρευση οπλοφορίας μέσα στη Βουλή, ωστόσο σημείωσε πως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη Διάσκεψη των Προέδρων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook