Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΟΦΗ επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι πρώτιστο μέλημα είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου επισημαίνοντας την ανάγκη να δοθεί ένα όραμα στον κόσμο. Τι είπε για Μαχλά, Αναστόπουλο, Δερμιτζάκη αλλά και την φετινή σαιζόν.

Ο Μάνθος Πουλινάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «TV CRETA» και την εκπομπή «Pressing» με τον Βασίλη Σκουντή όπου αναφέρθηκε σε όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ για ακόμα μια φορά τόνισε ότι και φέτος στόχος του ΟΦΗ αποτελεί η οικονομική εξυγίανση του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΟΦΗ τη νέα σαιζόν, θα πάει όπως και την προηγούμενη. Δεν θα ξεφύγουμε στα συμβόλαια μας. Ο Μέσι να έρθει, δεν θα ανεβάσουμε το μπάτζετ του ΟΦΗ. Στο ποδόσφαιρο οι ομάδες δεν αγοράζονται, χτίζονται».

Παράλληλα τόνισε για το αγωνιστικό κομμάτι ότι «η θέση του ΟΦΗ είναι στην Ευρώπη. Όμως, όλα πρέπει να γίνονται βήμα – βήμα και σιγά – σιγά. Μακάρι η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική και να την χαίρεται ο κόσμος που θα την βλέπει».

Αναλυτικά τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Μάνθου Πουλινάκη

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Ήταν τεράστιο το ζόρι που περάσαμε. Έχω πει ότι προσπαθήσαμε κατ” επανάληψη να μην βγουν πολλά πράγματα έξω από την ομάδα. Ο κόσμος του ΟΦΗ θέλει να βλέπει την ομάδα ψηλά. Έχει κουραστεί τα τελευταία 10 χρόνια να βλέπει και να ασχολείται με τις προσφυγές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Το καταφέραμε να μην βγουν προς τα έξω τα προβλήματα του».

Για την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι το ναρκωτικό μου, πόσο δε μάλλον με την ομάδα που αγαπώ. Όσο εύκολο είναι να σε αποδοκιμάσουν, άλλο τόσο δύσκολο να σε αγαπήσουν. Ο κόσμος αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε».

Για την συνεργασία με τον Παύλο Δερμιτζάκη: «Ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Παύλο για να έρθει στον ΟΦΗ. Έχει κάνει το αγροτικό του, ξέρει την πόλη και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ξέρουμε να συνεννοηθούμε. Με τον κύριο Δερμιτζάκη γίνεται ένας σχεδιασμός όμως η ομάδα έχει έναν κορμό από παίκτες με διετή και τριετή συμβόλαια».

Για τα οικονομικά δεδομένα του ΟΦΗ: «Υπάρχει ένας περιορισμός στις μεταγραφές που φέτος γίνεται ακόμα πιο ελαστικός. Δεν θέλω να ξεφύγουμε από το οικονομικό πλάνο του προηγούμενου χρόνου. Το μπάτζετ θα είναι παρόμοιο με το προηγούμενο αλλά στόχος είναι να πάμε ένα βήμα παραπάνω».

Για το αν έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στον ΟΦΗ: «Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι ήταν πριν. Γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθεί το πρόβλημα αλλά δεν έχει εξαφανιστεί το πρόβλημα».

Για το αν θα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας: «Καταλαβαίνουμε την οικονομική δυσκολία του κόσμου και έχουμε σκοπό να μειώσουμε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας».

Για την απουσία βοήθειας από τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τις προηγούμενες χρονιές. Μέχρι πέρυσι ο κάθε επιχειρηματίας σκεφτόταν και έλεγε πως να βάλει τα χρήματα του σε ένα πηγάδι δίχως πάτο; Τώρα τον βρήκαμε τον πάτο».

Για το «αύριο» του ΟΦΗ: «Δεν είναι εύκολο να βάλεις κάποιον μέσα από το ποδόσφαιρο για να τον βάλεις να επενδύσει στον ΟΦΗ. Δεν θα είμαι αιώνια πρόεδρος. Σημασία έχει όμως να δούμε ώστε η ομάδα να μην πέσει σε κάποιον τυχάρπαστο. Ευελπιστώ ότι θα έρθουν άνθρωποι κοντά στην ομάδα».

Για το αν αντέχει η Κρήτη 3 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ: «Πιστεύω πως ναι, αντέχει η Κρήτη 3 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν πολλές ακαδημίες στο νησί και αρκετά παιδιά στα οποία θα δοθεί το κίνητρο για να δουλέψουν περισσότερο».

Για τις τελευταίες αγωνιστικές: «Στο ματς με τον Ατρόμητο δεν θυμάμαι πως βρέθηκα από την θύρα 9 στην θύρα 8. Περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές την φετινή σαιζόν».

Για την συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που έκαναν μεγάλη υπομονή. Που έκαναν υπομονή και κάνουν υπομονή στις πληρωμές. Το τεχνικό τιμ, τον κύριο Αναστόπουλο και τον κύριο Πετράκη».

Για το Νίκο Αναστόπουλο: «Ο Νίκος Αναστόπουλος αγάπησε και πρόσφερε τον ΟΦΗ. Είναι επαγγελματίας και θεώρησε κάποια στιγμή ότι ήταν το τάιμινγκ να φύγει για να πάει κάπου καλύτερα».

Για τον Γιάννη Πετράκη: «Ο Γιάννης Πετράκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, καλός προπονητής και πολύ ήρεμος. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια που κάναμε. Συγκινηθήκαμε, κλάψαμε μετά από ματς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να του πω για την δική μας συνεργασία».

Για ότι συνέβη με το Νίκο Μαχλά: «Θεωρώ ότι παρέσυραν το Νίκο. Αγαπάει την ομάδα, έχει μπει μπροστά. Κάναμε μια κουβέντα μεταξύ μας και λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις παρουσιάστηκαν».

Για τον λόγο που συνέβησαν κάποιες… διενέξεις: «Δυστυχώς στον ΟΦΗ κάποιοι έχουν μάθει να δημιουργούν προβλήματα. Ίσως, επειδή είχαν μάθει με αυτόν τον τρόπο τα 3 προηγούμενα χρόνια».

Για την οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έκανε αρκετά καλά όπως το αθλητικό κέντρο που το είχαν λίγες ομάδες στην Ελλάδα. Όμως, δημιούργησε και ένα μεγάλο κακό αφού είχαν μάθει να πληρώνουν στην ώρα τους.

Αυτήν την στιγμή δεν είναι κανένας πίσω από την ομάδα. Δεν κρύβεται κανένας εφοπλιστής. Ο ΟΦΗ είναι μόνος του».

Για την βοήθεια του κόσμου: «Εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να έχω τον ΟΦΗ στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο όμορφο. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός την φετινή σαιζόν. Ακόμα και όταν η ομάδα έχανε, ο κόσμος συνέχιζε να συμπαραστέκεται στο πλευρό της ομάδας. Η ομάδα δεν αποδοκιμάστηκε σε κανένα παιχνίδι».

Για την δική του παρουσία: «Είναι μεγάλη ευλογία για εμένα να βρίσκομαι στον ΟΦΗ. Όμως, δεν το έχω χαρεί λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα».

Για το αν σέβονται τον ΟΦΗ στα κέντρα αποφάσεων: «Νομίζω ότι σέβονται τον ΟΦΗ. Φέτος ο ΟΦΗ έκανε 2-3 προτάσεις και η μια πέρασε που ήταν η δοσοποίηση των οφειλών».

Για τη νέα σαιζόν: «Τα δύσκολα δεν σταματούν ποτέ για τον ΟΦΗ. Δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε καλά. Απλά, είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

gentikoule.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook