Κίτρινες διαγραμμίσεις καθ’όλο το μήκος της Νότιας πλευράς της οδού Σκαλίδη των Χανίων τοποθέτησαν συνεργεία του δήμου Χανίων, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην έτσι κι αλλιώς παράνομη στάση και στάθμευση των οχημάτων.

Να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη οδό ήδη υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την στάση και την στάθμευση των αυτοκινήτων, αλλά «αγνοούντο» επιδεικτικά από τους οδηγούς των οχημάτων με αποτέλεσμα ένας δρόμος τριών λωρίδων κυκλοφορίας να μετατρέπεται σε δρόμο δύο ή μιας λωρίδων.

Η κίτρινη διαγράμμιση αφαιρεί πλέον από τους παρανομούντες οδηγούς την παραμικρή δικαιολογία («δεν είδα το σήμα») ενώ όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Μανούσος Λιονάκης «με δεδομένο το ότι πλησιάζει η νέα τουριστική περίοδος και ήδη έρχονται κρουαζιερόπλοια και επισκέπτες, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για μια πόλη στην οποία θα μπορούν οι πεζοί να περπατούν και θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Σκοπός μας είναι η δημοτική αστυνομία να αξιοποιηθεί προς όφελος του πολίτη και όχι να γράφει κλήσεις, αλλά γι’αυτό χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία όλων των πολιτών.

Δεν μπορεί να σταματάμε σε σημεία όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, δεν μπορεί να σταματάμε στους χώρους που είναι για ΑΜΕΑ ή στις ράμπες των πεζοδρομίων.

Ειδικά για το θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί.»

Να σημειωθεί πως αντίστοιχες διαγραμμίσεις θα γίνουν και σε άλλους δρόμους στο κέντρο της πόλης, όπως στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, όπου επίσης υπάρχουν σήματα απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης, αλλά, ως συνήθως «αγνοούνται» από τους οδηγούς των οχημάτων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook