Τελευταία ενημέρωση 3:50 μμ

Συνέχεια στις πανελλαδικές εξετάσεις, σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου, με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για τη Θεωρητική κατεύθυνση και της Φυσικής για τη Θετική - Τεχνολογική κατεύθυνση.

Τα συγκεκρίμενα μαθήματα, είναι δύο από τα σημαντικότερα μαθήματα για τις πανελλαδικές, έχοντας ιδιαίτερη βαρύτητα για τα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία που θα οδηγήσουν τους υποψηφίους στην εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αναστάτωση δημιουργήθηκε σχετικά με το μάθημα της Φυσικής, καθώς μετά την παράδοση των θεμάτων, χρειάστηκε να δοθεί διευκρίνιση από κεντρική εξεταστική επιτροπή σε σχετικό θέμα όπου υπήρχε ασάφεια.

Η διευκρίνιση δόθηκε προς όλα τα εξεταστικά κέντρα, ενώ στη συνέχεια συνεχίστηκε η εξέταση κανονικά.

Ακολουθεί η παράθεση των θεμάτων από τα συνεργαζόμενα με το Flashnews.gr, φροντιστήρια καθώς και οι προτεινόμενες απαντήσεις

Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής κατεύθυνσηςTα σημερινά θέματα της Λογοτεχνίας αναφέρονται στον Κρητικό του Διονυσίου Σολωμού. Δεν γνωρίζουμε ακόμη για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων.

Σε σχέση με την επιλογή κειμένου, επειδή είχε ζητηθεί το κείμενο αυτό και το 2011 δεν θεωρείτο από τα απολύτως αναμενόμενα. Ωστόσο πάντοτε είναι σπουδαίο και αξιοπρόσεκτο.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr


Φυσική (Θεωρητικής-Τεχνολογικής κατεύθυνσης)


Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν κλιμακούμενης  δυσκολίας. Το 3ο  θέμα απαιτούσε γνώσεις από τις προηγούμενες  Λυκειακές τάξεις και προσοχή στις πράξεις. Το 4o θέμα ήταν αυξημένης δυσκολίας  ειδικά το Δ2 ερώτημα  απαιτούσε ιδιαίτερη αντίληψη από τον υποψήφιο. Το άριστα απευθυνόταν  σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις


Δικαιοσύνης 41, Ηράκλειο
www.orosimo.gr