Ευθείες βολές σε βάρος του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Δεικτάκη από τον πολιτιστικό σύλλογο Μιλάτου, αναφορικά με τους χειρισμούς του στο θέμα του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου και των αυθαιρεσιών - όπως καταγγέλλουν - από ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Οι κάτοικοι τονίζουν πως ο κ. Δεικτάκης προσπαθεί να κλείσει τον παραλιακό δρόμο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα Ηρακλειώτη επιχειρηματία, χωρίς να τον κατονομάζουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη στάση του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης κ. Γ. Δεικτάκη στο θέμα του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου και των αυθαιρεσιών από ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Ο κ. Δεικτάκης προσπαθεί με διάφορους νομικίστικους τρόπους να οδηγήσει στο κλείσιμο του παραλιακού δρόμου, παρά το ότι ο δρόμος περιγράφεται ως υπάρχον οδικό δίκτυο στο πρόσφατα εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής, κλείσιμο που επιθυμεί διακαώς επιχειρηματίας από το ν. Ηρακλείου.

Ζητούμε από το Γ. Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθεί ο παραλιακός δρόμος Μιλάτου Σισίου, έργο που αποτελεί όραμα δεκαετιών για την κοινωνία της περιοχής μας, και να σεβαστεί το εγκεκριμένο από τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης ΣΧΟΟΑΠ.

Επίσης εκφράζουμε την απογοήτευση μας για τις υπαναχωρήσεις της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Συνεργασία" που ενώ αρχικά ψήφισε στο συμβούλιο τοπικής κοινότητας Βραχασίου υπέρ της ομαλοποίησης της βατότητας του δρόμου από τα μηχανήματα του Δήμου Αγ. Νικολάου και δεν εξέφρασε αντιρρήσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα μήνα μετά άλλαξε στάση σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ, θεωρεί με ανακοίνωση της "λάθος" την περιγραφή του δρόμου από το ΣΧΟΟΑΠ και διαφωνεί με την επιλογή του δημάρχου Αγ. Νικολάου να ικανοποιήσει το ομόφωνο αίτημα του συμβουλίου τοπικής κοινότητας Βραχασίου και να ομαλοποιήσει τη βατότητα αυτού του σημαντικού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας παραλιακού δρόμου.»