Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2013 η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, μέσα από την έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση». Συνδιοργανωτής σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη Δήμων της Κρήτης. 
Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε θετικά στο να συμμετέχει στην έκθεση «ΚΡΗΤΗ – Η Μεγάλη Συνάντηση» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θέλοντας με τη συμμετοχή αυτή να δηλώσει ότι είναι παρόν στα μεγάλα ραντεβού, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. 
Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού φιλοξενεί, ιδιαίτερης αξίας φυσικών τόπων άγριας πανίδας και χλωρίδας. Οι φυσικές και πολιτιστικές αυτές καταλληλότητες αποτελούν τη βάση για μια ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής. 
Κύρια ασχολία των κατοίκων του δήμου Φαιστού είναι η γεωργία, καθώς και η κτηνοτροφία. Τα προϊόντα του δήμου εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου ενώ πολλά από αυτά έχουν λάβει κορυφαίες Διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και το κύρος τους.
Η έκθεση θα είναι μικτή, εμπορική και κοινού, με ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες της ημεδαπής και της αλλοδαπής και θα καλύπτει μία έκταση 3.700 τ.μ.. Ήδη οι διοργανωτές βρισκόνται σε επαφή με Επιμελητήρια πολλών χωρών προκειμένου, μέσα από την έκθεση, να φέρουν κοντά τους ξένους εισαγωγείς με τους Κρήτες παραγωγούς – τυποποιητές, με στόχο, την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών στο εσωτερικό. 
Η εμπορική έκθεση θα είναι εντελώς αυτόνομη και ανεξάρτητη από εκείνην του κοινού, και για τον λόγο αυτό, θα υπάρχουν δύο είσοδοι στο εκθεσιακό κέντρο. Μία για τους επαγγελματίες επισκέπτες και μια άλλη για τους ιδιώτες.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωµατείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, του ∆ήµου Φαιστού, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Ρεθύμνης, του ∆ήµου Χανίων, του Δήμου Μυλοπόταμου, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών ∆ήµων Κρήτης. Επίσης, το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω Επιµελητηρίων: Ελληνο-Κινεζικού, Ελληνο-Ρωσικού, Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Γερµανικού, Ελληνο-Βραζιλιανού, Ελληνο-Καναδικού, Αραβο-Ελληνικού και της Ελληνο-Σερβικής Εµπορικής και Βιομηχανικής Ένωσης. 
Στη Μεγάλη Συνάντηση θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. 
Βασικός στόχος και φιλοδοξία της έκθεσης είναι, το τετραήμερο αυτό, να αναδειχτεί, μέσα από την προβολή και την απήχηση προς τον κόσμο, όλη η δύναμη των Κρητών Επιχειρηματιών.
Το μεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εμπορικό του μέρος, θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό, καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τον τουρισμό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα.
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη σε δηλώσεις της τόνισε ότι: «η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προβολής της περιοχής μας, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, ενώ αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο και για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος, προωθώντας τα ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα της Κρήτης. Τα πολύτιμα οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους επισκέπτες, αποτελούν μια ευκαιρία ανάπτυξης και διεξόδου από την κρίση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook