Υλικά

• 400 γρ. ρεβύθια προβρασμένα & αποφλοιωμένα
• 2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 1-2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες κομμένες σε μικρές λωρίδες
• 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
• 120 γρ. ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
• ½ ματσάκι δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
• 1 λεμόνι (το ξύσμα & το χυμό)
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι χοντρό (θαλασσινό)
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπερίτσες και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε και τα αβοκάντο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε ελαφρά τα (προβρασμένα) ρεβύθια να γυαλίσουν λίγο και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπώλ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεκτικά (να κρατήσουν όλα τα υλικά το σχήμα τους). Προσθέτουμε και το δυόσμο με το βασιλικό .

Συμπληρώνουμε το άλλο μισό χυμό λεμονιού και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε σε πιάτο τελειώνοντας με ‘’σπασμένο ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα), ξύσμα λεμονιού και μία τελευταία πινελιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.