Την εύρυθμη λειτουργία των δομών της ψυχικής υγείας μέχρι και το 2015 διασφαλίζουν τα 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας ότι η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στα μέσα της εβδομάδας.

Σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε και στο θέμα του εισιτηρίου με το οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Ιουνίου καθώς η έκδοσή του καθυστέρησε, λόγω προβλημάτων στο λογισμικό. Μάλιστα, υπήρξε η πρόταση να δοθεί μέσω ΚΕΠ.

Για το εισιτήριο αυτό, θα διατεθούν 46 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 ανασφάλιστους πολίτες, τα επόμενα δυο χρόνια, να έχουν πρόσβαση στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας Πελ. Καλλίρης είπε ότι τριπλασιάστηκε η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, ότι στόχος παραμένει η βελτίωση της αποδοτικότητας στην πρωτοβάθμια φροντίδα, η αναδιοργάνωση των δομών και η καθολική ψηφιακή λειτουργία του συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Λυκουρέντζο στην ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον χώρο της υγείας, με εκπαίδευση, παροχή κινήτρων και εφαρμογή της αξιοκρατίας.

Τέλος, κάλεσε τους κρατικούς λειτουργούς να εργάζονται με ευθύνη καθώς, όπως είπε, μπορούν και πρέπει να είναι αποδοτικοί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook