Ελληνοαυστραλός από το Σίδνεϊ δικάζεται αυτές τις μέρες στο Μπαλί της Ινδονησίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στη χώρα, με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης 16 ετών. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόταση του εισαγγελέα, ενώ αρχικά υπήρχαν φόβοι πως θα αντιμετώπιζε μέχρι και  την θανατική ποινή.

Ο 43χρονος  ομογενής Μιχάλης Σακατίδης, συνελήφθη στο Μπαλί της Ινδονησίας, όταν στις αποσκευές του βρέθηκαν περίπου δυο κιλά μεθαμφεταμίνης και συγκεκριμένα το ιδιαίτερα επικίνδυνο ναρκωτικό ice. Τα ναρκωτικά που μετέφερε ήταν αξίας 400.000 δολαρίων Αυστραλίας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε μια τσάντα που του δάνεισε ένας Ινδός φίλος του για να βάλει μέσα τα ρούχα του, χωρίς, όπως ισχυρίζεται, να γνωρίζει την ύπαρξη ναρκωτικών (ήταν φυλαγμένα σε ειδικό πάτο της τσάντας).

Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο του Μπαλί, όταν πήγε να περάσει από τον έλεγχο των αποσκευών. Προερχόταν από τη Μπανγκόγκ, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως προπονητής κικ- μπόξινγκ, αλλά είναι Αυστραλός πολίτης και παλαιότερα ζούσε στο Γουέντγουορθ Βιλ του Σίδνεϊ. Από τις 27 Οκτωβρίου ο ομογενής Μ.Σ. είναι έγκλειστος στις φυλακές Κερομποκάν της Ινδονησίας, όπου είναι κρατούμενοι και άλλοι Αυστραλοί κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και οι οποίοι, απειλούνται με εκτέλεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook