Την αγωνία του εκφράζει για το τι μέλει γενέσθαι με τις άγονες γραμμές, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σε δηλωσή του αναφέρει:

«Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τις άγονες γραμμές οι οποίες βρίσκονται στον αέρα μετά την απουσία ενδιαφέροντος κατά το διαγωνισμό του Νοεμβρίου που επί φυσιολογικές διαδικασίες θα έπρεπε να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από τον περασμένο Ιούνιο.

Ακόμη δεν έχει γίνει νέος διαγωνισμός, ενώ η παράταση η οποία είχε δοθεί για την κάλυψη αυτών των γραμμών λήγει τέλη Φεβρουαρίου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα:

Πότε θα γίνει ο νέος διαγωνισμός, αν έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για όλα τα δρομολόγια και σε τι ύψος ανέρχονται, καθώς και για το φημολογούμενο ενδεχόμενο περικοπής δρομολογίων άγονων γραμμών.

Γιατί δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι τέτοια η σπουδαιότητα των άγονων γραμμών τόσο για την οικονομική ζωή των νησιών μας, όσο και για την κοινωνική συνοχή και συχνά επιβίωση των νησιωτών, ώστε πειραματισμοί δε χωρούν.

Κάποια στιγμή άλλωστε πρέπει αυτή η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Φτάνει πια.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook