Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Greg Palast στον Θεόδωρο Πάγκαλο, αποκαλώντας τον «χοντρό μπάσταρδο» σε άρθρο του που δημοσιεύει στη στήλη του στο vice.com.

«Δεν ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον χοντρό μπάσταρδο μέσα σε ένα πλήθος από ρωσίδες μοντέλα, βιομήχανους και μιντιάρχες.

 Εξάλλου, ο χοντρός μπάσταρδος κι εγώ αναζητούσαμε απεγνωσμένα και οι δύο καφέ…», αναφέρει ο δημοσιογράφος, γνωστός μεταξύ άλλων από τα ρεπορτάζ του στο BBC Newsnight και τον Guardian, αλλά και το μένος του κατά των πλουσίων.

Ο Palast συνάντησε το Θεόδωρο Πάγκαλο στο Eurasia Media Forum και διευκρινίζει ότι, ενώ έχει ως πολιτική του να μην αναφέρεται στο βάρος κάποιου, ο Θ. Πάγκαλος «τα χρειάζεται».

Εξηγώντας, παραθέτει μία ιστορία για παιδιά δημοτικού σχολείου στην Ελλάδα, τα οποία έχουν γίνει ρακοσυλλέκτες και τρώνε από τους κάδους απορριμμάτων του σχολείου, όπως μαρτυρά ο διευθυντής, παιδάκια ζητάνε από τους φίλους τους τα απομεινάρια του κολατσιού τους, ενώ ένα 11χρονο αγόρι λυγίζει από τους πόνους της πείνας.

«Ο χοντρός μπάσταρδος- ή Θεόδωρος Πάγκαλος, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι τα μικρά ελληνόπουλα θα πρέπει να σταματήσουν να κοιλοπονούν. Ο Πάγκαλος, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, δεν σκύβει από τους πόνους της πείνας.

Στην πραγματικότητα φαίνεται περισσότερο σαν να σκύβει από ωδίνες τοκετού, αλλά η αλήθεια είναι ότι πιθανόν δεν μπορεί να σκύψει καθόλου», αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Ο Πάγκαλος είναι γνωστός για τις κατηγορίες του σε βάρος των εργαζόμενων στην Ελλάδα για τον τρόμο και την πείνα στα ερείπια αυτού που κάποτε ήταν η ελληνική οικονομία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικό του λάθος. Μέχρι πέρυσι και ενώ η χώρα βρισκόταν στην καρδιά της κρίσης, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, γιατί θα μπορούσε να κατηγορηθεί για οτιδήποτε;»

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο στο vice.com

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook