«Ένας από τους ελάχιστες επιζώντες βετεράνους της \”Μάχης της Κρήτης\” που βρίσκεται στα Χανιά για τους εορτασμούς της 72ης επετείου, θέλησε να έχει μια ζεστή και ανθρώπινη επαφή με τους μικρούς ιστιοπλόους του Ν.Ο.Χ.

Πρόκειται για τον τιμημένο βετεράνο της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας Τζακ Μπέικερ (Jack Baker) ο οποίος ανήκε στην 32η Μοίρα με βάση το Μάλεμε όπου διεξήχθησαν σκληρές και φονικές μάχες για την κατάληψη του αεροδρομίου. Ωστόσο, και τα ίδια τα παιδιά του είχαν απευθύνει πρόσκληση να τον γνωρίσουν και να τον ευχαριστήσουν όταν πέρσι στήριξε οικονομικά το Τμήμα.

Στην εγκατάσταση ιστιοπλοΐας έφτασε την ώρα που τα παιδιά με τα σκαφάκια και τον προπονητή τους επέστρεφαν από την προπόνησή τους. Και τότε έγινε μία συνάντηση από αυτές που σπάνια συμβαίνουν… Από τη μία πλευρά οι μικροί ιστιοπλόοι 10-16 ετών και από την άλλη ο τιμημένος βετεράνος ηλικίας 96 ετών…

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Κωνσταντίνος Μανιουδάκης μίλησε στα παιδιά για τη \”Μάχη της Κρήτης\” και για το νόημα της μεγάλης θυσίας, καθώς επίσης και για το τι σημαίνει βετεράνος και την δράση του Τζακ Μπέικερ προσθέτοντας ότι υπήρξε και μεγάλος ιστιοπλόος και ακόμα και σήμερα προσφέρει έργο στον αντίστοιχο Ναυτικό Όμιλο στην πατρίδα του.

Εντυπωσιασμένα τα παιδιά και με ιδιαίτερο σεβασμό προς τον άνθρωπο που τους έσφιξε το χέρι, του ζήτησαν αυτόγραφο και κάλεσαν τον κ. Μανιουδάκη να του μεταφέρει την υπερηφάνειά τους για το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα τους.

Τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Τζακ Μπέικερ για του χρόνου την ίδια περίοδο… »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook